Actueel > Actuele berichten

Actuele berichten

Hieronder de actuele berichten van de Vlissingse Bedrijven Club


woensdag 20 september 2023

Uitnodiging: Week van de Export

Impuls Zeeland organiseert in de week van 9 t/m 13 oktober de Week van de Export, een week vol evenementen voor de Zeeuwse internationaal actieve ondernemer.

Lees verder

maandag 18 september 2023

Uitnodiging: MKB bedrijfsbezoeken energietransitie oktober 2023

Graag maken we de ondernemers, die geïnteresseerd zijn in de energietransitie, attent op de uitnodiging voor bedrijfsbezoeken rondom dit onderwerp. Deze bezoeken zijn georganiseerd door RES Zeeland, Impuls Zeeland en Provincie Zeeland. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan.

Uitnodiging - MKB bedrijfsbezoeken energietransitie oktober 2023

vrijdag 15 september 2023

Informatiemiddag: netcongestie en het Zeeuwse bedrijfsleven.

Op 26 september organiseren Impuls Zeeland, VNO-NCW Zeeland, Dockwize, Smart Delta Resources, North Sea Port samen met TenneT, Stedin en Provincie Zeeland een informatiemiddag over de stroomstop voor Zeeuwse grootverbruikers.

Lees verder

vrijdag 04 augustus 2023

Impuls Zeeland start meldpunt voor Zeeuwse ondernemers met beperkte toegang tot het elektriciteitsnet

Impuls Zeeland kondigt, in vervolg op de recente bekendmaking dat het hoogspanningsnet in Zeeland de maximale capaciteit heeft bereikt voor grootgebruikers, een nieuw meldpunt voor Zeeuwse ondernemers die belemmerd worden door de aangekondigde stop voor zakelijke aansluitingen op het elektriciteitsnet. 

Lees verder

dinsdag 01 augustus 2023

Herinrichting Gildeweg - deel jouw idee met de gemeente

Gemeente Vlissingen gaat de Gildeweg herinrichten. Zaken als riolering, wegen en verlichting worden aangepakt. De gemeente roept bedrijven en omwonenden op om meedenken in verschillende fase van dit project.  

Lees verder

donderdag 27 juli 2023

Zeeuws Economisch Bericht 4-2023

Lees het 4e Zeeuws Economisch Bericht van juli 2023, met hierin een algemene beschouwing op de Zeeuwse economie, ontwikkelkansen en uitdagingen voor ondernemers.

Zeeuws Economisch Bericht 4-2023

zaterdag 22 juli 2023

Nieuwsbrief Stationsgebied - juli 2023

In de nieuwsbrief Stationskaai van juli 2023 wordt je op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in het stationsgebied van Vlissingen. 

Nieuwsbrief Stationsgebied - juli 2023

donderdag 15 juni 2023

Voortgangsrapportage Wind in de zeilen - 24 mei 2023

De voortgangsrapportage van Siebe Riedstra, uitvoeringsregisseur voor het compensatiepakket Wind in de Zeilen, is verschenen. Van alle fiches uit het pakket Wind in de Zeilen is de stand van zaken gemeld en wordt een vooruitblik gegeven richting komend half jaar. Je kunt het rapport inzien in dit artikel.

Voortgangsrapportage Wind in de zeilen - 24 mei 2023

donderdag 04 mei 2023

Uitnodiging: Dockwize Get Unlocked

GET READY FOR GET UNLOCKED ENERGY EDITION OP 15 JUNI

Er is een groeiende behoefte aan innovatieve oplossingen op het gebied van water, voedsel en energie om complexe transities te versnellen, wat een nieuwe manier van denken en doen vereist van zowel het bedrijfsleven als de overheid.

Dockwize heeft als missie om de overgang naar duurzame oplossingen te versnellen en doet dit door middel van challenges. Om deze reden lanceren zij ‘Get Unlocked’, een beweging die zich richt op het openbreken van uitdagingen van grote organisaties en het gezamenlijk vinden van oplossingen.

Get Unlocked - Dockwize

vrijdag 14 april 2023

Nieuwsbrief Stationsgebied -februari 2023

Via de nieuwsbrief 'Stationskaai' word je op de hoogte gebracht van een aantal actuele ontwikkelingen in het project Stationsgebied Vlissingen. Het
Stationsgebied gaat transformeren tot een levendig, duurzaam en klimaat robuust mobiliteitsknooppunt met een sterke verbinding met de omliggende gebieden, waaronder de Kenniswerf. 


donderdag 23 maart 2023

Nieuw SOS-programma van Dockwize biedt hulp aan ondernemers tijdens energiecrisis.

„Hoe krijg je als ondernemer grip op je hoge energiekosten? Bereken je de gestegen kosten aan je klanten door? En waar begin je met duurzaam energie besparen?". Dockwize directeur Marlon Baarends geeft een aantal voorbeelden van vragen die voorbij komen in de energie editie van het SOS-programma van Dockwize. Het programma, wat mede mogelijk gemaakt wordt door Provincie Zeeland, is van start. Ondernemers kunnen vanaf nu en nog in heel 2023 instromen.

Lees verder

woensdag 01 maart 2023

Uitnodiging: Zeeland Connect - Bedrijfsbezoeken

Graag maken we je attent op de uitnodiging van Zeeland Connect.

Zeeland Connect is een innovatienetwerk dat logistiek Zeeland verbindt. Zij verbinden overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen met als doel om de logistiek in Zeeland te versterken. Dit voorjaar gaan zij op bedrijfsbezoek bij mooie bedrijven in de provincie.

Lees verder

donderdag 29 december 2022

Wind in de zeilen, de tussenstand na twee en een half jaar

De vijfde voortgangsrapportage van Siebe Riedstra, uitvoeringsregisseur voor het compensatiepakket Wind in de Zeilen, is verschenen. Van alle fiches uit het pakket Wind in de Zeilen is de stand van zaken gemeld en wordt een vooruitblik gegeven richting komend half jaar. Je kunt het rapport inzien in dir artikel.

 

Voortgangsrapportage Wind in de Zeilen 1-12-2022

woensdag 26 oktober 2022

Mission PR – Jéan Rottier beëindigt haar werkzaamheden voor de Vlissingse Bedrijven Club (VBC) na ruim 18 jaar

Een volle agenda, een gewijzigde bestuurssamenstelling en de twee Corona-jaren, waarin we hebben ervaren dat we steeds meer digitaal de verbinding met elkaar maken en houden, hebben bijgedragen aan het besluit van Jéan om de secretariële ondersteuning van de VBC te stoppen. Voor haar en de VBC is een volgende fase aangebroken. Wij hebben de taken onder de bestuursleden verdeeld en hebben daarmee een mooie uitdaging om die naar het goede voorbeeld van Jéan invulling te geven.

Lees verder

maandag 17 oktober 2022

Hoe herken je vastgoedcriminaliteit?

Waar je op moet letten bij vastgoedtransacties om vastgoedcriminaliteit te herkennen is samengevat in een handige infographic. Deze is opgesteld door Regionale Informatie- en Expertise Centra (RIEC’s) en het Landelijk Informatie- en Expertise Centrum (LIEC). 

Infographic: Hoe herken je vastgoedcriminaliteit?