Agenda > Activiteiten Archief

Wat hebben we georganiseerd?

Hieronder een overzicht van de activiteiten die we in de afgelopen drie jaar hebben georganiseerd.


dinsdag 06 november 2018 t/m donderdag 08 november 2018, van 14:00 tot 22:00

Walcherenplein 2018 tijdens Contacta.NL

Bijna 30 Walcherse bedrijven en organisaties zijn dit jaar vertegenwoordigd op het Walcherenplein tijdens de ContactaNL van 6 t/m 8 november. De standhouders  heten u van harte welkom een bezoek te brengen aan dit bruisende plein. Bovendien kunt u op ons gezellige en bruisende horecapaviljoen altijd terecht voor een goed gesprek, een heerlijk drankje en een smaakvolle maaltijd.

Ondernemersborrel
Natuurlijk bent u ook van harte welkom tijdens de ondernemersborrel op dinsdagavond 6 november van 21.30 - 23.00 uur. Tijdens deze altijd druk bezochte en gezellige bijeenkomst treft u ondernemers uit heel Walcheren alsmede vertegenwoordigers van de drie Walcherse gemeenten.

Meer weten? Klik HIER

Lees verder

dinsdag 29 mei 2018, van 15:45 tot 18:00

Ledenbijeenkomst - Thema: ontwikkelingen Stationsgebied

Tijdens deze bijeenkomst zijn we te gast op het Stadhuis in Vlissingen en zullen de ontwikkelingen rondom het stationsgebied centraal staan.

Wethouder John de Jonge (Economische Zaken) houdt een presentatie over de ontwikkelingen aan weerszijden van het NS-station. Hij zal ingaan op de aantrekkelijkheid van de beide Binnenhavens en de bedrijvigheid op de landtongen en ten zuiden van de Prins Hendrikweg. Daarnaast gaat hij in op de plannen die er zijn voor nieuwe economische activiteiten rond de Buitenhaven. Eén daarvan heeft betrekking op onderhoudslocatie van het Deense energiebedrijf  Ørsted (voorheen DONG Energy). Vanuit de Buitenhaven gaat dit bedrijf het windpark Borssele 1+2, gelegen in de Noordzee op circa 23 km uit de kust bij Westkapelle, exploiteren en onderhouden. Stefan de Bruijn van Ørsted Nederland vertelt ons er meer over.

Daarnaast zal Michel Carol ons uitleg geven over de Subsidieregeling Economische Structuurversterking Zeeland.

Lees verder

woensdag 28 maart 2018, van 15:00 tot 18:00

Bezoek je Buren 2018

Op woensdag 28 maart is het weer zover: de 11e editie van de jaarlijkse Bezoek-je-Buren middag van de Vlissingse Bedrijven Club.  Een gezellige en informele bijeenkomst die door onze leden altijd hoog gewaardeerd en druk bezocht wordt. 

Waar u in de gelegenheid wordt gesteld eens een kijkje achter de schermen te nemen bij uw collega-ondernemers in Vlissingen en waar u volop kunt netwerken met de andere VBC-leden.

Dit jaar zijn we te gast bij een aantal bedrijven op bedrijventerrein Vrijburg. Wees welkom!

Deelnemende bedrijven zijn Ergo Indoor Golf Zeeland, Optisport Health Club Vlissingen en Buitenspeelgoed Stouten.

Lees verder

woensdag 10 januari 2018, van 16:30 tot 19:00

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018 - Studio A58

Op de tweede woensdag in januari vindt de inmiddels bijna 'traditionele' nieuwjaarsbijeenkomst van de Vlissingse en Middelburgse Bedrijven Club plaats. Dit keer zijn we te gast bij Studio A58 op het ZEP-terrein in Middelburg. Studio A58 doet momenteel dienst als 'Schouwburg op locatie' totdat de Schouwburg aan het Molenwater verbouwd is. Bedrijfsleider Bart Hill zal ons hierover vertellen en we worden in de gelegenheid gesteld een letterlijk kijkje achter de schermen te nemen. Bent u erbij? Vergeet u dan niet tijdig aan te melden.

Lees verder

donderdag 14 december 2017, van 17:00 tot 20:00

Grote (KERST) Ondernemersborrel

Wees welkom op de gezellige (Kerst) Ondernemersborrel voor ondernemend Vlissingen. Vanaf 17.00 bent u van harte welkom in de Warme Wintertent op het Bellamypark waar u omstreeks 18.15 uur in een een kort welkomstwoord informatie zult ontvangen over het programma van Vlissingen Winterstad en Festival Wonderstroom.

Deze bijeenkomst is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de VBC, VOC, DOK41, Koninklijke Horeca Nederland en Cultuurwerf.

 

Lees verder

dinsdag 21 november 2017, van 15:30 tot 18:00

Ledenbijeenkomst bij Sauer & Oonk adviseurs & notarissen

Tijdens deze bijeenkomst zijn we te gast bij Sauer & oonk adviseurs & notarissen.
Behalve de ledenvergadering en een rondleiding zal de heer Marcel Oonk een presentatie houden met als titel 'De notaris 2.0 afgestoft'. 

Lees verder

woensdag 08 november 2017, van 21:30 tot 23:00

Ondernemersborrel Walcherenplein - ContactaNL

Een bijzonder leuke netwerkborrel voor alle ondernemers uit Walcheren.  Samen met de ruim 30 Walcherse standhouders brengen we een toost uit op Ondernemend Walcheren. Deze borrel vindt plaats tijdens de ContactaNL op het Walcherenplein, dat zich bevindt in de Noordzeehal van de Zeelandhallen in Goes.

Zorg dat je erbij bent! 

Lees verder

dinsdag 07 november 2017 t/m donderdag 09 november 2017, van 14:00 tot 22:00

Walcherenplein op ContactaNL 2017

31 jaar ContactaNL! Daar mag Walcheren natuurlijk niet ontbreken.
Er wordt ook dit jaar weer een Walcherenplein opgezet met zo'n 30 enthousiaste standhouders.

Natuurlijk hopen we u ook te ontmoeten tijdens deze grootste netwerkbeurs van Zuid-West Nederland en Vlaanderen die plaatsvindt van dinsdag 7 t/m donderdag 9 november in de Zeelandhallen te Goes.

Lees verder

woensdag 28 juni 2017, van 11:45 tot 21:00

Ledenuitje: excursie naar VDL Bus & Coach

Op 28 juni brengen we samen met de leden van de Middelburgse Bedrijven Club een bezoek aan de VDL Bus & Coach in Valkenswaard, een van de grootste busproducenten in Europa.

Lees verder

dinsdag 20 juni 2017, van 15:30 tot 18:00

Ledenbijeenkomst- en vergadering bij WVO Zorg

Op dinsdag 20 juni brengt de VBC een bezoek aan WVO Zorg. We mogen een kijkje nemen in het in aanbouw zijnde nieuwe zorgcentrum in het Scheldekwartier. Een bijzonder project waar onze gastheer en directeur Jan de Graaf ons graag meer over vertelt.

In de Zware Plaatwerkerij in Vlissingen en de nieuwbouw die ernaast komt, komen 91 verpleeghuiswoningen en 55 seniorenappartementen. De appartementen bestaan uit verschillende woningtypen waar senioren zelfstandig kunnen wonen. Op de begane grond van het zorgcentrum komt o.a. een restaurant, een atelier en een wintertuin. Naar verwachting is het zorgcentrum medio 2017 gereed.  

Donderdag 15 oktober vond de officiële start plaats van de bouw van het nieuwe zorgcentrum in het Scheldekwartier. Een feestelijk begin van de bouw van het verpleeghuis en seniorenappartementen van WVO Zorg op een prachtige locatie. De officiële handeling voor de start van de bouw werd gedaan door mevrouw Carla Schönknecht, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.

www.wvozorg.nl

 

Lees verder

dinsdag 28 maart 2017, van 15:00 tot 18:00

Bezoek-je-Buren 2017

Op dinsdag 28 maart is het weer zover: de jaarlijkse Bezoek-je-Buren middag van de Vlissingse Bedrijven Club. Een gezellige en informele bijeenkomst die door onze leden altijd hoog gewaardeerd en druk bezocht wordt.

Dit jaar staat het gebied op de Kenniswerf centraal en bezoeken we onderstaande bedrijven:
Orionis Walcheren
Multi Engineering Services
Bankert Boating.

 

 

 

Lees verder

woensdag 11 januari 2017, van 17:00 tot 19:00

Nieuwjaarsbijeenkomst 2017

Op woensdag 11 januari vindt de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de Vlissingse- en Middelburgse Bedrijven Club plaats. Bent u lid van een van deze verenigingen, dan bent u van harte welkom. 

 

Lees verder

vrijdag 16 december 2016, van 16:00 tot 18:00

Festival Wonderstroom ondernemersborrel

Van vrijdag 16 t/m 18 december vindt hét winterfestival van Zeeland plaats: Festival Wonderstroom.
Voorafgaand aan de officiële opening zijn de leden van de VBC en MBC van harte welkom voor een ondernemersborrel in de Machinefabriek in Vlissingen. Vooraf wel even aanmelden.

 

Lees verder

dinsdag 22 november 2016, van 16:00 tot 19:00

Ledenbijeenkomst en -vergadering: Brand en alle gevolgen

Op dinsdag 22 november bent u welkom bij de ledenbijeenkomst van de VBC waar we te gast zijn bij DRTC (De Ruyter Training & Consultancy), Oosterhavenweg 22-24 te Vlissingen. We starten met de ledenvergadering. Daarna staat het programma in het teken van de brand die op 23 juli plaatsvond bij Autobedrijf Hofman aan de Gildeweg. Een enorm ingrijpende gebeurtenis. Karel Hofman zal zijn verhaal vertellen; over wat er allemaal komt kijken bij zo’n brand en wat het met je doet. Aanvullend op de presentatie van Karel Hofman wordt aandacht geschonken aan het thema crisiscommunicatie en de procedures die op 22 juli zijn gevolgd. Marlies Lampert, communicatieadviseur, blikt terug en geeft waardevolle en leerzame informatie.

Lees verder

dinsdag 08 november 2016 t/m donderdag 10 november 2016, van 14:00 tot 22:00

Walcherenplein tijdens Contacta.NL

30 jaar Contacta.NL! Daar mag Walcheren natuurlijk niet ontbreken.

Er wordt ook dit jaar weer een Walcherenplein opgezet en u kunt daarbij zijn.

Klik HIER en lees meer over het Walcherenplein en de mogelijkheden om aan te sluiten.

 

Lees verder

dinsdag 18 oktober 2016, van 17:30 tot 20:00

GRATIS Workshop Risico Inventarisatie & Evaluatie

“Kom naar de gratis workshop “waarom en hoe werkt een Risico Inventarisatie & Evaluatie”

In samenwerking met MKB-Nederland en het RI&E Register organiseren wij een gratis workshop over de Risico Inventarisatie & Evaluatie. Het is bij veel ondernemers onbekend dat het verplicht is door de Arbowet om in het bezit te zijn van een actuele Risico Inventarisatie en Evaluatie. 

 

Lees verder

maandag 12 september 2016, van 16:00 tot 21:00

Film by the Sea: arrangement Familiebedrijven

Op maandag 12 september organiseert de Vlissingse Bedrijven Club een filmbezoek & netwerkbijeenkomst tijdens Film by the Sea.

Het programma staat in het teken van familiebedrijven. 

Voor dit programma sluiten we aan bij het programma van Zeeland Business gecombineerd met de uitreiking van de Award voor het Beste Zeeuwse Familiebedrijf 2016. De VBC biedt haar leden een arrangement aan bestaande uit de film Chill (over twee ondernemende Gelatoboys), maaltijd & aanwezigheid bij Awarduitreiking beste Familiebedrijf van het Jaar.

 

 

Lees verder

woensdag 29 juni 2016, van 15:30 tot 18:00

ZOMERUITJE 2016: VBC + MBC

Op woensdag 29 juni vindt het jaarlijkse zomeruitje plaats voor leden van de Vlissingse- en Middelburgse Bedrijven Club.

Deze keer brengen we een bezoek aan Het Arsenaal in Vlissingen, een attractiepark met onder andere het grootste piratenpark van Nederland waar onder andere Zeelands grootste verzameling aan zeedieren is ondergebracht. U vindt er bijvoorbeeld  een uitgebreide collectie Noordzeevissen in schitterende aquaria. Nieuw is het ‘Great Barrier Reef’ aquarium waar de mooiste dieren van onze onderwaterwereld zijn samengebracht in een groot aquarium met levensechte biotoop. 

 

Globaal programma:

15.30Ontvangst in Restaurant ’t Vooronder

16.00Welkom & bedrijfspresentatie door directieleden Corné Seijner en Edgar Angelini.

         Introductie bioloog

16.15Rondleiding in twee groepen met als onderdelen:

•Bezoek aan de 65 meter hoge Arsenaaltoren ‘Het Kraaiennest.

•Beleef de Onderwaterwereld onder leiding van de bioloog

 

+/- 17.30 tot 18.30Netwerkborrel voor

 

www.arsenaal.com

 

Lees verder

woensdag 18 mei 2016, van 15:30 tot 19:00

Ledenbijenkomst bij de Marinekazerne

Op woensdag 18 mei vindt de ledenvergadering van de VBC plaats op een bijzondere locatie, te weten bij de Marinekazerne. Wethouder Vader zal een presentatie houden met de titel “Ontwikkelingen Buitenhaven” en betrekt daarbij de komst van de Marinierskazerne, de (bedrijven-)terreinen Souburg II, Buitenhaven-West en de nieuwe infra in hele gebied. Tevens geeft de heer Eric Veldhuizen u meer inzicht in het ontstaan, de ontwikkelingen, de werkwijze en de werkzaamheden op de Marine kazerne. Eric Veldhuizen is Luitenant-ter-zee der 1e klasse en Commandant Marine kazerne Vlissingen

 

AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK: termijn is verstreken / maximaal aantal deelnemers bereikt.

 

 

Lees verder

woensdag 23 maart 2016, van 15:00 tot 18:00

Bezoek-je-Buren 2016

Het is weer bijna zover:  de jaarlijkse Bezoek-je-Buren middag van de Vlissingse Bedrijven Club.  Een gezellige en informele bijeenkomst die door onze leden altijd hoog gewaard en druk bezocht wordt.
Waar u in de gelegenheid wordt gesteld eens een kijkje achter de schermen te nemen bij uw collega-ondernemers in Vlissingen en waar u volop kunt netwerken met de andere VBC-leden.

Dit jaar bezoeken we een aantal bedrijven op Baskensburg, te weten BuitnHof Tuinmeubelen, AH XL en Kampeercentrum Mechielsen

Lees verder

dinsdag 08 maart 2016, van 18:45 tot 23:00

Proef Film by the Sea

Op dinsdagavond 8 maart organiseert Film by the Sea een ondernemersavond. Leden van de Vlissingse Bedrijven Club zijn van harte welkom deel te nemen.

U kent het vast wel: Film by the Sea, hét festival voor film en literatuur, dat is ontstaan in 1999 en inmiddels jaarlijks ruim 42.000 bezoekers naar CineCity in Vlissingen weet te trekken. Door de komst van de CCXL-zaal met een capaciteit van ruim 700 zitplaatsen, is de verwachting dat het bezoekersaantal dit jaar flink zal toenemen. Film by the Sea vindt plaats van 9 tot en met 18 september.

Film by the Sea biedt u een voorproefje van het festival aan  tijdens ‘Film by the Sea door het jaar’! U bent van harte uitgenodigd op  dinsdag-avond 8 maart voor de voorpremière van de film BELGICA  in het CCXL theater. (max 2 personen per bedrijf/organisatie - aanmelden noodzakelijk).

 

Lees verder

woensdag 13 januari 2016, van 15:30 tot 19:00

Nieuwjaarsbijeenkomst VBC + MBC

Op woensdag 13 januari van 1 vindt de jaarlijkse nieuwsjaarsbijeenkomst van de Vlissingse- en Middelburgse Bedrijven Club plaats. Bent u lid van een van deze verenigingen, dan bent u van harte welkom. Leden van de VBC kunnen zich via deze site aanmelden. 

In Middelburg aan de Ampèreweg 47 richt BMG vastgoed voor de Van der Peijl Groep  een totaal nieuw geautomatiseerd centraal distributiecentrum in. Dit project zal naar verwachting begin 2016 worden opgeleverd. Op 13 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst worden de leden van de Middelburgse- en Vlissingse Bedrijven Club als eerste in de gelegenheid gesteld een kijkje te nemen in dit indrukwekkende distributiecentrum.

Ruim 18.000 m2 aan vloeroppervlak, 55.000 meter legplanken, 1.500 europalletplaatsen, meer dan 1 km transportband voor de opslag en distributie van producten voor techniek. De Van der Peijl Groep is een technische groothandel, heeft elf vestigingen in Zuidwest-Nederland en levert direct uit voorraad. Met deze automatiseringsslag in dit nieuwe magazijn in Middelburg zorgt Van der Peijl voor een efficiencyslag en is zij klaar voor de toekomst.


Lees verder