Agenda > Activiteiten Archief

Wat hebben we georganiseerd?

Hieronder een overzicht van de activiteiten die we in de afgelopen drie jaar hebben georganiseerd.


dinsdag 19 november 2019, van 17:00 tot 19:00

Ledenbijeenkomst: gastspreker drs. J. (Jo-Annes) de Bat

Tijdens deze ledenbijeenkomst rekent het bestuur op aanwezigheid van alle leden. We hebben immers twee belangrijke redenen om aanwezig te zijn, te weten.

-  We nemen afscheid van onze voorzitter Henk Meulmeester.

- Gedeputeerde drs. J. (Jo-Annes) de Bat verzorgt een interessante presentatie over 'Economie & Verandering'

Hier wilt u toch ook bij aanwezig zijn?

Lees verder

woensdag 06 november 2019, van 21:30 tot 23:00

Ondernemersborrel op het Walcherenplein

Tijdens de ContactaNL vindt er op woensdagagvond 6 november een netwerkborrel plaats waarbij alle Walcherse ondernemers en bestuurders welkom zijn. Uiteraard sluiten ook de standhouders van het Walcherenplein aan bij deze altijd goed bezochte en gezellige bijeenkomst op het Walcherenplein. De drankjes en hapjes worden u aangeboden door de standhouders van het Walcherenplein en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeenten Vlissingen en Middelburg. 

 

Lees verder

dinsdag 05 november 2019 t/m donderdag 07 november 2019, van 16:00 tot 22:00

Walcherenplein 2019 - Contacta.NL

Het Walcherenplein heeft zich inmiddels bewezen als ‘the place to be’ voor Walcherse ondernemers die zich willen presenteren tijdens de Contacta.nl. Een ruim en professioneel opgezet plein, gelegen op een perfecte locatie in de Zeelandhallen waar alle standhouders goed zichtbaar zijn zodat zij zich optimaal kunnen profileren. In het hart van het Walcherenplein bevindt zich een gezellig en bruisend horecapaviljoen, waar bezoekers en standhouders elkaar ontmoeten en waar op woensdagavond de altijd goed bezochte netwerkborrel plaatsvindt. 

Ook in 2019 verwachten we 25-30 Walcherse bedrijven en organisaties welkom te heten als standhouder op het Walcherenplein tijdens de ContactaNL van 5 t/m 7 november.  


Meer info: klik HIER

Lees verder

dinsdag 08 oktober 2019, van 15:30 tot 18:00

Workshop 'Van Social Media naar Social Selling'

Social media is een niet meer weg te denken bij netwerken en zakendoen. Maar hoe zorg je ervoor dat het concreet iets oplevert? Hoe breid je een netwerk uit met relevante contactpersonen? Hoe zorg je dat je top of mind blijft en hoe haal je concreet meer omzet!

Martijn Holtes laat je zien hoe jij dit voor elkaar krijgt. De nadruk ligt tijdens de sessie op LinkedIn. Laat je inspireren en ontvang bruikbare tips die je dezelfde dag nog in de praktijk kunt brengen!  .

Het wordt een interactieve sessie met ruimte voor al je vragen. Wij sluiten uiteraard af met een gezellige netwerkborrel.

Lees verder

maandag 27 mei 2019, van 17:00 tot 19:00

Bedrijfsbezoek Sturm & Dekker

Op 27 mei 2019 vindt er een bedrijfsbezoek plaats bij Sturm en Dekker. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Middelburgse Bedrijven Club.

Lees verder

dinsdag 07 mei 2019, van 15:30 tot 18:00

Ledenbijeenkomst: alles over het Nederlands Loodswezen

Tijdens deze bijeenkomst staat het Nederlands Loodswezen centraal; de organisatie die bijdraagt aan het veilig en vlot afhandelen van het scheepvaartverkeer.

We starten de bijeenkomst met een korte ledenvergadering. Daarna vertelt Georg Jaburg over de activiteiten van het Nederlands Loodswezen. Op 19 april 2018 is de heer G.B.P. (Georg) Jaburg gekozen door de leden van de Regionale Loodsencorporatie als voorzitter Loodswezen Regio Scheldemonden.

De bijeenkomst vindt plaats bij Van de Gruiter BV aan de Edisonweg 1 in Vlissingen. Van de Gruiter bestaat dit jaar 100 jaar. De aanwezige leden worden uitgenodigd een kijkje te nemen bij alle afdelingen van dit bedrijf: zeilmakerij, scheepsbenodigdheden, hijs- en heftechnieken etc.

Lees verder

maandag 01 april 2019, van 17:00 tot 20:00

Ondernemen in Vlissingen - 'Bezoek-je-Buren' Havendorp en Medisol

Tijdens een informele bijeenkomst op maandag 1 april vertellen twee Vlissingse ondernemers hun verhaal. 

Dicky Wattimena van Havendorp: over de start van zijn Molukse restaurant in de Stationsrestauratie van Vlissingen dat met crowdfundig mogelijk is geworden.

Pieter Joziasse over zijn bedrijf Medisol dat in relatief korte tijd uitgegroeid is tot een internationale speler door de verkoop van AED's en gerelateerde reanimatieproducten.

Tijdens de bijeenkomst kunt u de heerlijke Molukse gerechten ontdekken.

 

Lees verder

woensdag 09 januari 2019, van 17:00 tot 19:00

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

De jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de Vlissingse- en Middelburgse Bedrijven Clubs zal plaatsvinden op woensdag 9 januari 2019. We zijn te gast in de nieuwe locatie van HZ University of Applied Sciences in Middelburg. Op deze locatie in hartje Middelburg zijn een aantal van de technische opleidingen te vinden, waaronder Bouwkunde, HBO-ICT en Technische Bedrijfskunde. Ook vind je in Middelburg de opleidingen van Delta Academy: Watermanagement en Civiele Techniek. 

Onze gastheer John Dane (College van Bestuur HZ) vertelt ons in een korte presentatie graag meer over de opleidingen en verbouw van dit pand. Uiteraard is er de mogelijkheid om het pand te bekijken en zorgen we voor een drankje en een maaltijd.

De inloop is vanaf 16.30 uurLees verder

donderdag 13 december 2018, van 17:00 tot 19:00

Grote Kerst Ondernemersborrel

Op donderdag 13 december vindt de Grote Kerst Ondernemersborrel 2018 plaats. U bent van harte uitgenodigd om samen het jaar af te sluiten en te proosten op een ondernemend 2019. Op naar een nieuw jaar met kansen, nieuwe samenwerkingen, ideeën en business.

De Ondernemersborrel in een inititatief van de Vlissingse Ondernemers Centrale, de Vlissingse Bedrijven Club, Dockwize, KHN Vlissingen, Vlissingen Wonderstad en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Walcheren Noord-Beveland.

 

Programma:

17.00: start borrel
18.15: presentatie door Jan Doense, artistiek directeur Film by the Sea

 

 

Lees verder

dinsdag 27 november 2018, van 15:30 tot 18:00

Ledenbijeenkomst bij Hockey Club Walcheren

HC Walcheren is dé hockeyclub van Walcheren, voortgekomen uit de fusie van de Middelburgse en Vlissingse hockeyclub. Met bijna 600 leden en meer dan 35 teams worden mooie, sportieve prestaties behaald. Sinds 2011 speelt HC Walcheren op Sportpark Vrijburg, centraal gelegen op de grens van Middelburg en Vlissingen. Met twee semi-watervelden, een zand ingestrooid veld en een groot modern clubgebouw.

Op dinsdag 27 november heet HC Walcheren de leden van de Vlissingse Bedrijven Club welkom op Sportpark Vrijburg om een kijkje te nemen in het clubhuis en op de sportvelden. Er zal uitleg gegeven worden over de werkwijze om te komen tot een bloeiende vereniging, de teamspirit bij de leden en de vrijwilligers en de rol van de vereniging binnen de samenleving. Want naast het creëren van een sportieve uitdagende omgeving waar van prestaties, winst en samenspel kan worden genoten, heeft HC Walcheren ook het doel om mensen in de omgeving van de sporters bij de club te betrekken. Zo speelt de vereniging een verbindende rol in de samenleving op Walcheren. 

 

Het globale programma ziet er als volgt uit

15.30 inloop

16.00 Ledenvergadering VBC 

16.30 HC Walcheren presentatie & rondleiding.

Daarnaast vertelt ons lid Glenn de Groot van WTS Architecten iets over het ontstaan van het ontwerp van het clubhuis van HC Walcheren.

17.00  Netwerkborrel

18.00 einde

 

Lees verder

dinsdag 06 november 2018 t/m donderdag 08 november 2018, van 14:00 tot 22:00

Walcherenplein 2018 tijdens Contacta.NL

Bijna 30 Walcherse bedrijven en organisaties zijn dit jaar vertegenwoordigd op het Walcherenplein tijdens de ContactaNL van 6 t/m 8 november. De standhouders  heten u van harte welkom een bezoek te brengen aan dit bruisende plein. Bovendien kunt u op ons gezellige en bruisende horecapaviljoen altijd terecht voor een goed gesprek, een heerlijk drankje en een smaakvolle maaltijd.

Ondernemersborrel
Natuurlijk bent u ook van harte welkom tijdens de ondernemersborrel op dinsdagavond 6 november van 21.30 - 23.00 uur. Tijdens deze altijd druk bezochte en gezellige bijeenkomst treft u ondernemers uit heel Walcheren alsmede vertegenwoordigers van de drie Walcherse gemeenten.

Meer weten? Klik HIER

Lees verder

dinsdag 29 mei 2018, van 15:45 tot 18:00

Ledenbijeenkomst - Thema: ontwikkelingen Stationsgebied

Tijdens deze bijeenkomst zijn we te gast op het Stadhuis in Vlissingen en zullen de ontwikkelingen rondom het stationsgebied centraal staan.

Wethouder John de Jonge (Economische Zaken) houdt een presentatie over de ontwikkelingen aan weerszijden van het NS-station. Hij zal ingaan op de aantrekkelijkheid van de beide Binnenhavens en de bedrijvigheid op de landtongen en ten zuiden van de Prins Hendrikweg. Daarnaast gaat hij in op de plannen die er zijn voor nieuwe economische activiteiten rond de Buitenhaven. Eén daarvan heeft betrekking op onderhoudslocatie van het Deense energiebedrijf  Ørsted (voorheen DONG Energy). Vanuit de Buitenhaven gaat dit bedrijf het windpark Borssele 1+2, gelegen in de Noordzee op circa 23 km uit de kust bij Westkapelle, exploiteren en onderhouden. Stefan de Bruijn van Ørsted Nederland vertelt ons er meer over.

Daarnaast zal Michel Carol ons uitleg geven over de Subsidieregeling Economische Structuurversterking Zeeland.

Lees verder

woensdag 28 maart 2018, van 15:00 tot 18:00

Bezoek je Buren 2018

Op woensdag 28 maart is het weer zover: de 11e editie van de jaarlijkse Bezoek-je-Buren middag van de Vlissingse Bedrijven Club.  Een gezellige en informele bijeenkomst die door onze leden altijd hoog gewaardeerd en druk bezocht wordt. 

Waar u in de gelegenheid wordt gesteld eens een kijkje achter de schermen te nemen bij uw collega-ondernemers in Vlissingen en waar u volop kunt netwerken met de andere VBC-leden.

Dit jaar zijn we te gast bij een aantal bedrijven op bedrijventerrein Vrijburg. Wees welkom!

Deelnemende bedrijven zijn Ergo Indoor Golf Zeeland, Optisport Health Club Vlissingen en Buitenspeelgoed Stouten.

Lees verder

woensdag 10 januari 2018, van 16:30 tot 19:00

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018 - Studio A58

Op de tweede woensdag in januari vindt de inmiddels bijna 'traditionele' nieuwjaarsbijeenkomst van de Vlissingse en Middelburgse Bedrijven Club plaats. Dit keer zijn we te gast bij Studio A58 op het ZEP-terrein in Middelburg. Studio A58 doet momenteel dienst als 'Schouwburg op locatie' totdat de Schouwburg aan het Molenwater verbouwd is. Bedrijfsleider Bart Hill zal ons hierover vertellen en we worden in de gelegenheid gesteld een letterlijk kijkje achter de schermen te nemen. Bent u erbij? Vergeet u dan niet tijdig aan te melden.

Lees verder

donderdag 14 december 2017, van 17:00 tot 20:00

Grote (KERST) Ondernemersborrel

Wees welkom op de gezellige (Kerst) Ondernemersborrel voor ondernemend Vlissingen. Vanaf 17.00 bent u van harte welkom in de Warme Wintertent op het Bellamypark waar u omstreeks 18.15 uur in een een kort welkomstwoord informatie zult ontvangen over het programma van Vlissingen Winterstad en Festival Wonderstroom.

Deze bijeenkomst is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de VBC, VOC, DOK41, Koninklijke Horeca Nederland en Cultuurwerf.

 

Lees verder

dinsdag 21 november 2017, van 15:30 tot 18:00

Ledenbijeenkomst bij Sauer & Oonk adviseurs & notarissen

Tijdens deze bijeenkomst zijn we te gast bij Sauer & oonk adviseurs & notarissen.
Behalve de ledenvergadering en een rondleiding zal de heer Marcel Oonk een presentatie houden met als titel 'De notaris 2.0 afgestoft'. 

Lees verder

woensdag 08 november 2017, van 21:30 tot 23:00

Ondernemersborrel Walcherenplein - ContactaNL

Een bijzonder leuke netwerkborrel voor alle ondernemers uit Walcheren.  Samen met de ruim 30 Walcherse standhouders brengen we een toost uit op Ondernemend Walcheren. Deze borrel vindt plaats tijdens de ContactaNL op het Walcherenplein, dat zich bevindt in de Noordzeehal van de Zeelandhallen in Goes.

Zorg dat je erbij bent! 

Lees verder

dinsdag 07 november 2017 t/m donderdag 09 november 2017, van 14:00 tot 22:00

Walcherenplein op ContactaNL 2017

31 jaar ContactaNL! Daar mag Walcheren natuurlijk niet ontbreken.
Er wordt ook dit jaar weer een Walcherenplein opgezet met zo'n 30 enthousiaste standhouders.

Natuurlijk hopen we u ook te ontmoeten tijdens deze grootste netwerkbeurs van Zuid-West Nederland en Vlaanderen die plaatsvindt van dinsdag 7 t/m donderdag 9 november in de Zeelandhallen te Goes.

Lees verder

woensdag 28 juni 2017, van 11:45 tot 21:00

Ledenuitje: excursie naar VDL Bus & Coach

Op 28 juni brengen we samen met de leden van de Middelburgse Bedrijven Club een bezoek aan de VDL Bus & Coach in Valkenswaard, een van de grootste busproducenten in Europa.

Lees verder

dinsdag 20 juni 2017, van 15:30 tot 18:00

Ledenbijeenkomst- en vergadering bij WVO Zorg

Op dinsdag 20 juni brengt de VBC een bezoek aan WVO Zorg. We mogen een kijkje nemen in het in aanbouw zijnde nieuwe zorgcentrum in het Scheldekwartier. Een bijzonder project waar onze gastheer en directeur Jan de Graaf ons graag meer over vertelt.

In de Zware Plaatwerkerij in Vlissingen en de nieuwbouw die ernaast komt, komen 91 verpleeghuiswoningen en 55 seniorenappartementen. De appartementen bestaan uit verschillende woningtypen waar senioren zelfstandig kunnen wonen. Op de begane grond van het zorgcentrum komt o.a. een restaurant, een atelier en een wintertuin. Naar verwachting is het zorgcentrum medio 2017 gereed.  

Donderdag 15 oktober vond de officiële start plaats van de bouw van het nieuwe zorgcentrum in het Scheldekwartier. Een feestelijk begin van de bouw van het verpleeghuis en seniorenappartementen van WVO Zorg op een prachtige locatie. De officiële handeling voor de start van de bouw werd gedaan door mevrouw Carla Schönknecht, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.

www.wvozorg.nl

 

Lees verder

dinsdag 28 maart 2017, van 15:00 tot 18:00

Bezoek-je-Buren 2017

Op dinsdag 28 maart is het weer zover: de jaarlijkse Bezoek-je-Buren middag van de Vlissingse Bedrijven Club. Een gezellige en informele bijeenkomst die door onze leden altijd hoog gewaardeerd en druk bezocht wordt.

Dit jaar staat het gebied op de Kenniswerf centraal en bezoeken we onderstaande bedrijven:
Orionis Walcheren
Multi Engineering Services
Bankert Boating.

 

 

 

Lees verder

woensdag 11 januari 2017, van 17:00 tot 19:00

Nieuwjaarsbijeenkomst 2017

Op woensdag 11 januari vindt de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de Vlissingse- en Middelburgse Bedrijven Club plaats. Bent u lid van een van deze verenigingen, dan bent u van harte welkom. 

 

Lees verder