Agenda > Activiteiten Archief

Wat hebben we georganiseerd?

Hieronder een overzicht van de activiteiten die we in de afgelopen drie jaar hebben georganiseerd.


dinsdag 01 september 2020, van 19:30

BusinessBoost Live Online

Unieke Ondernemers. Eerlijke gesprekken. Nieuwe inzichten

Namens ING heten we de leden van de VBC van harte welkom aan te sluiten bij een nieuwe editie van BusinessBoost Live Online. Ondernemers als Verne Harnish (Scaling Up) en Bas van der Veldt (AFAS Software) gaan het gesprek aan met Sofie van den Enk over het thema ‘Doorpakken’. Daarnaast deelt ING’s hoofdeconoom Marieke Blom haar visie op onze economie.

Programma 1 september 2020

Crisis? Welke crisis! - Bas van der Veldt (CEO AFAS Software)
Ondernemerskoers bijstellen - Erik van Donselaar (Eigenaar Donselaar Tenten BV)
Economische vooruitzichten - Marieke Blom (Hoofdeconoom ING)
Keep scaling up! - Verne Harnish (CEO Scaling Up)
Wel of niet herstructureren? - Arjen Paardekooper (Advocaat ondernemingsrecht, Partner Blenheim)
Niet bij de pakken neerzitten! - Typhoon (Artiest en ondernemer)
Overleven in deze achtbaan - Koen Sanders (Directeur Commercie, Creatie & Ontwikkeling Efteling)


Inschrijven is gratis.

Meer weten over het programma en de inhoud? klik HIER

Via het programma kunt u ook de voorgaande edities terugkijken.

Lees verder

dinsdag 30 juni 2020, van 17:00 tot 18:00

Zomerborrel (gecancelled)

Voor de zomerborrel sluiten we dit jaar aan bij het jaarlijkse zomerse event van Dockwize. De borrel sluit aan op een Showcase, waar deelnemers van startup en innovatieprogramma's hun bedrijf pitchen. Meer info over het volledige programma volgt te zijner tijd. Noteer alvast wel de datum maar in de agenda. Het wordt een gezellig netwerkevent in een ontspannen sfeer.

Lees verder

woensdag 22 april 2020, van 16:00 tot 18:00

Ledenbijeenkomst: Criminaliteit van de onderwereld naar de bovenwereld (geannuleerd)

Helaas kan deze bijeenkomst niet doorgaan vanwege de maatregelen die getroffen zijn ter bestrijding van het Corona-virus.
We hopen de bijeenkomst op een nader te bepalen datum in 2020 te kunnen organiseren.

 

Een van de kernpunten van de Vlissingse Bedrijven Club is onze inzet voor bedrijventerreinen die schoon, heel en veilig zijn. In navolging van het Keurmerk Veilig Ondernemen vindt nog steeds regelmatig overleg plaats tussen de VBC, de Gemeente Vlissingen, Brandweer en Politie.

Daarom informeren we onze leden graag over de huidige vorm van criminaliteit en de dreiging daarvan die je als ondernemer kunt ondervinden. Onze gastspreker Gertjan Bommeljé, beleidsmedewerker Veiligheid van de Gemeente Vlissingen neemt ons mee naar de verschuiving van de criminaliteit van de onderwereld naar de bovenwereld en zal diverse lokale voorbeelden gebruiken. Daarnaast zal Ton Begijn van Begijn Bedrijfsmakelaardij en taxaties zijn ervaringen vertellen over malafide praktijken, de werkwijzen die daarbij gehanteerd worden en geeft hij ons tips ter preventie. Daar kunt u als ondernemer uw voordeel mee doen; een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

 

Lees verder

dinsdag 24 maart 2020, van 12:00 tot 13:00

Netwerklunch bij Dockwize, ondersteund door de VBC (geannuleerd)

In verband met de coronacrisis is deze bijeenkomst geannuleerd.
Samen met Dockwize zullen wij te zijnder tijd een nieuwe datum selecteren.

Iedere dinsdag tussen 12.00 – 13.00 uur vindt er een gratis netwerklunch plaats bij Dockwize. Deze editie wordt ondersteund door de Vlissingse Bedrijven Club.

Wekelijks bezoeken circa 80 tot 100 innovatieve starters, ondernemers, adviseurs, ZZP’ers en studenten de netwerklunch. Kortom iedereen uit Zeeland die wil netwerken, kennis wil delen en nieuwe samenwerkingen wil aangaan. Dit keer zijn ook alle leden van de Vlissingse Bedrijven Club extra welkom om aan te sluiten. 

Deze editie van de netwerklunch wordt ondersteund door de VBC. Omdat het leggen van verbindingen tussen ondernemers onderling bij ons hoog in het vaandel staat. De netwerklunch van Dockwize biedt daar optimale mogelijkheden toe. En bovendien op een heel aangename manier. Maak dus een uurtje vrij in je agenda en sluit aan!

 Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen.

 

Lees verder

donderdag 06 februari 2020, van 16:00 tot 18:00

VBC leden welkom tijdens bijeenkomst Vrienden van het Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief bewaart en beheert belangrijke bronnen over de Zeeuwse geschiedenis en maakt ze voor iedereen gratis toegankelijk. De Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief steunt het werk van het archief in de volle breedte. Op donderdag 6 februari organiseert de businessclub van de Vrienden van het Zeeuws Archief tussen 16.00 en 18.00 uur een bijeenkomst waar u als lid van de VBC van harte welkom bent.

De bijeenkomst vindt plaats bij het Zeeuws Archief, Hofplein 16 in Middelburg. U hoort er meer over de collecties, de stichting Vrienden van het Zeeuws Archief en u heeft alle ruimte om de tentoonstelling 'Op reis van Willem V' te bezichtigen onder het genot van een hapje en een drankje. Tevens is er deze middag een interactieve presentatie over klantenbinding.

Deze bijeenkomst is een initiatief van het Zeeuws Archief en wordt dus niet door de VBC georganiseerd. Opgeven kan rechtstreeks bij het Zeeuws Archief via: vrienden@zeeuwsarchief.nl
Uiteraard verplicht het bezoeken van deze bijeenkomst tot niets.

Klik HIER voor meer achtergrondinformatie.
Of neem een kijkje op de website: www.zeeuwsarchief.n

Noot: De VBC draagt cultuur en het behoud van het cultureel erfgoed een warm hart toe. Deze oproep van Peter Bakx,  bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief, brengen we daarom graag onder uw aandacht.

 

 

Lees verder

woensdag 08 januari 2020, van 16:45 tot 19:00

Nieuwjaarsbijeenkomst Vlissingse & Middelburgse Bedrijven Club

Op de tweede woensdag in januari vindt de inmiddels bijna 'traditionele' nieuwjaarsbijeenkomst van de Vlissingse en Middelburgse Bedrijven Club plaats. Dit keer zijn we te gast bij het in 2018 geopende Pier 7 op het strand onderaan de Boulevard. Pier 7 is het enige echte Zandpaviljoen van Vlissingen en wordt gerund door de drie jonge broers Niek, Valentijn en Jelle Damen.

Bent je erbij? Vergeet dan niet tijdig aan te melden.

 

Pier 7 is het hele jaar geopend en biedt per seizoen een wisselende menukaart, is een ideale locatie voor vergaderingen of voor het organiseren van borrels en BBQ’s. Daarnaast beschikt Pier 7 over zeven Beachrooms; luxe huiskamers met hotelservice, waarbij je zo het strand opstapt en waar je het slapen op het strand écht kan beleven.

De ondernemende broers hebben zich in korte tijd weten te onderscheiden. Zo ontvingen zij in 2018 de prijs voor de ‘Beste nieuwkomer van Nederland 2018’ en zijn zij in 2019 uitgeroepen tot het ‘Meest duurzame Strandpaviljoen van Nederland 2019’.  Inmiddels hebben zij ook een plek in de ‘terras top 100’ én hebben ze afgelopen week ook nog eens de prijs binnen weten te halen voor “Beste paviljoen van Zeeland!” 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de VBC & MBC op 8 januari, zullen de broers ons vertellen over hun bedrijf, hun drijfveren en toekomstplannen. Bovendien worden we in de gelegenheid gesteld een kijkje te nemen in een van de Beachrooms.

 

Lees verder

vrijdag 13 december 2019, van 17:00 tot 21:00

Grote Kerst Ondernemersborrel Vlissingen Wonderstad

Op vrijdag 13 december vindt de Grote Kerst Ondernemersborrel 2019 plaats. Ook de leden van de VBC zijn van harte uitgenodigd om samen met ondernemers uit heel Walcheren het jaar af te sluiten en te proosten op een ondernemend 2020! Op naar een nieuw jaar met kansen, nieuwe samenwerkingen, ideeën en business!

De jaarlijkse ondernemersborrel is een initiatief van Vlissingen Wonderstad en wordt ondersteund door de VBC. Leden van de Vlissingse Bedrijven Club ontvangen bij inloop een muntje voor een gratis drankje. Overige drankjes zijn voor eigen rekening.

 

 

Lees verder

dinsdag 19 november 2019, van 17:00 tot 19:00

Ledenbijeenkomst: gastspreker drs. J. (Jo-Annes) de Bat

Tijdens deze ledenbijeenkomst rekent het bestuur op aanwezigheid van alle leden. We hebben immers twee belangrijke redenen om aanwezig te zijn, te weten.

-  We nemen afscheid van onze voorzitter Henk Meulmeester.

- Gedeputeerde drs. J. (Jo-Annes) de Bat verzorgt een interessante presentatie over 'Economie & Verandering'

Hier wilt u toch ook bij aanwezig zijn?

Lees verder

woensdag 06 november 2019, van 21:30 tot 23:00

Ondernemersborrel op het Walcherenplein

Tijdens de ContactaNL vindt er op woensdagagvond 6 november een netwerkborrel plaats waarbij alle Walcherse ondernemers en bestuurders welkom zijn. Uiteraard sluiten ook de standhouders van het Walcherenplein aan bij deze altijd goed bezochte en gezellige bijeenkomst op het Walcherenplein. De drankjes en hapjes worden u aangeboden door de standhouders van het Walcherenplein en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeenten Vlissingen en Middelburg. 

 

Lees verder

dinsdag 05 november 2019 t/m donderdag 07 november 2019, van 16:00 tot 22:00

Walcherenplein 2019 - Contacta.NL

Het Walcherenplein heeft zich inmiddels bewezen als ‘the place to be’ voor Walcherse ondernemers die zich willen presenteren tijdens de Contacta.nl. Een ruim en professioneel opgezet plein, gelegen op een perfecte locatie in de Zeelandhallen waar alle standhouders goed zichtbaar zijn zodat zij zich optimaal kunnen profileren. In het hart van het Walcherenplein bevindt zich een gezellig en bruisend horecapaviljoen, waar bezoekers en standhouders elkaar ontmoeten en waar op woensdagavond de altijd goed bezochte netwerkborrel plaatsvindt. 

Ook in 2019 verwachten we 25-30 Walcherse bedrijven en organisaties welkom te heten als standhouder op het Walcherenplein tijdens de ContactaNL van 5 t/m 7 november.  


Meer info: klik HIER

Lees verder

dinsdag 08 oktober 2019, van 15:30 tot 18:00

Workshop 'Van Social Media naar Social Selling'

Social media is een niet meer weg te denken bij netwerken en zakendoen. Maar hoe zorg je ervoor dat het concreet iets oplevert? Hoe breid je een netwerk uit met relevante contactpersonen? Hoe zorg je dat je top of mind blijft en hoe haal je concreet meer omzet!

Martijn Holtes laat je zien hoe jij dit voor elkaar krijgt. De nadruk ligt tijdens de sessie op LinkedIn. Laat je inspireren en ontvang bruikbare tips die je dezelfde dag nog in de praktijk kunt brengen!  .

Het wordt een interactieve sessie met ruimte voor al je vragen. Wij sluiten uiteraard af met een gezellige netwerkborrel.

Lees verder

maandag 27 mei 2019, van 17:00 tot 19:00

Bedrijfsbezoek Sturm & Dekker

Op 27 mei 2019 vindt er een bedrijfsbezoek plaats bij Sturm en Dekker. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Middelburgse Bedrijven Club.

Lees verder

dinsdag 07 mei 2019, van 15:30 tot 18:00

Ledenbijeenkomst: alles over het Nederlands Loodswezen

Tijdens deze bijeenkomst staat het Nederlands Loodswezen centraal; de organisatie die bijdraagt aan het veilig en vlot afhandelen van het scheepvaartverkeer.

We starten de bijeenkomst met een korte ledenvergadering. Daarna vertelt Georg Jaburg over de activiteiten van het Nederlands Loodswezen. Op 19 april 2018 is de heer G.B.P. (Georg) Jaburg gekozen door de leden van de Regionale Loodsencorporatie als voorzitter Loodswezen Regio Scheldemonden.

De bijeenkomst vindt plaats bij Van de Gruiter BV aan de Edisonweg 1 in Vlissingen. Van de Gruiter bestaat dit jaar 100 jaar. De aanwezige leden worden uitgenodigd een kijkje te nemen bij alle afdelingen van dit bedrijf: zeilmakerij, scheepsbenodigdheden, hijs- en heftechnieken etc.

Lees verder

maandag 01 april 2019, van 17:00 tot 20:00

Ondernemen in Vlissingen - 'Bezoek-je-Buren' Havendorp en Medisol

Tijdens een informele bijeenkomst op maandag 1 april vertellen twee Vlissingse ondernemers hun verhaal. 

Dicky Wattimena van Havendorp: over de start van zijn Molukse restaurant in de Stationsrestauratie van Vlissingen dat met crowdfundig mogelijk is geworden.

Pieter Joziasse over zijn bedrijf Medisol dat in relatief korte tijd uitgegroeid is tot een internationale speler door de verkoop van AED's en gerelateerde reanimatieproducten.

Tijdens de bijeenkomst kunt u de heerlijke Molukse gerechten ontdekken.

 

Lees verder

woensdag 09 januari 2019, van 17:00 tot 19:00

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

De jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de Vlissingse- en Middelburgse Bedrijven Clubs zal plaatsvinden op woensdag 9 januari 2019. We zijn te gast in de nieuwe locatie van HZ University of Applied Sciences in Middelburg. Op deze locatie in hartje Middelburg zijn een aantal van de technische opleidingen te vinden, waaronder Bouwkunde, HBO-ICT en Technische Bedrijfskunde. Ook vind je in Middelburg de opleidingen van Delta Academy: Watermanagement en Civiele Techniek. 

Onze gastheer John Dane (College van Bestuur HZ) vertelt ons in een korte presentatie graag meer over de opleidingen en verbouw van dit pand. Uiteraard is er de mogelijkheid om het pand te bekijken en zorgen we voor een drankje en een maaltijd.

De inloop is vanaf 16.30 uurLees verder

donderdag 13 december 2018, van 17:00 tot 19:00

Grote Kerst Ondernemersborrel

Op donderdag 13 december vindt de Grote Kerst Ondernemersborrel 2018 plaats. U bent van harte uitgenodigd om samen het jaar af te sluiten en te proosten op een ondernemend 2019. Op naar een nieuw jaar met kansen, nieuwe samenwerkingen, ideeën en business.

De Ondernemersborrel in een inititatief van de Vlissingse Ondernemers Centrale, de Vlissingse Bedrijven Club, Dockwize, KHN Vlissingen, Vlissingen Wonderstad en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Walcheren Noord-Beveland.

 

Programma:

17.00: start borrel
18.15: presentatie door Jan Doense, artistiek directeur Film by the Sea

 

 

Lees verder

dinsdag 27 november 2018, van 15:30 tot 18:00

Ledenbijeenkomst bij Hockey Club Walcheren

HC Walcheren is dé hockeyclub van Walcheren, voortgekomen uit de fusie van de Middelburgse en Vlissingse hockeyclub. Met bijna 600 leden en meer dan 35 teams worden mooie, sportieve prestaties behaald. Sinds 2011 speelt HC Walcheren op Sportpark Vrijburg, centraal gelegen op de grens van Middelburg en Vlissingen. Met twee semi-watervelden, een zand ingestrooid veld en een groot modern clubgebouw.

Op dinsdag 27 november heet HC Walcheren de leden van de Vlissingse Bedrijven Club welkom op Sportpark Vrijburg om een kijkje te nemen in het clubhuis en op de sportvelden. Er zal uitleg gegeven worden over de werkwijze om te komen tot een bloeiende vereniging, de teamspirit bij de leden en de vrijwilligers en de rol van de vereniging binnen de samenleving. Want naast het creëren van een sportieve uitdagende omgeving waar van prestaties, winst en samenspel kan worden genoten, heeft HC Walcheren ook het doel om mensen in de omgeving van de sporters bij de club te betrekken. Zo speelt de vereniging een verbindende rol in de samenleving op Walcheren. 

 

Het globale programma ziet er als volgt uit

15.30 inloop

16.00 Ledenvergadering VBC 

16.30 HC Walcheren presentatie & rondleiding.

Daarnaast vertelt ons lid Glenn de Groot van WTS Architecten iets over het ontstaan van het ontwerp van het clubhuis van HC Walcheren.

17.00  Netwerkborrel

18.00 einde

 

Lees verder

dinsdag 06 november 2018 t/m donderdag 08 november 2018, van 14:00 tot 22:00

Walcherenplein 2018 tijdens Contacta.NL

Bijna 30 Walcherse bedrijven en organisaties zijn dit jaar vertegenwoordigd op het Walcherenplein tijdens de ContactaNL van 6 t/m 8 november. De standhouders  heten u van harte welkom een bezoek te brengen aan dit bruisende plein. Bovendien kunt u op ons gezellige en bruisende horecapaviljoen altijd terecht voor een goed gesprek, een heerlijk drankje en een smaakvolle maaltijd.

Ondernemersborrel
Natuurlijk bent u ook van harte welkom tijdens de ondernemersborrel op dinsdagavond 6 november van 21.30 - 23.00 uur. Tijdens deze altijd druk bezochte en gezellige bijeenkomst treft u ondernemers uit heel Walcheren alsmede vertegenwoordigers van de drie Walcherse gemeenten.

Meer weten? Klik HIER

Lees verder

dinsdag 29 mei 2018, van 15:45 tot 18:00

Ledenbijeenkomst - Thema: ontwikkelingen Stationsgebied

Tijdens deze bijeenkomst zijn we te gast op het Stadhuis in Vlissingen en zullen de ontwikkelingen rondom het stationsgebied centraal staan.

Wethouder John de Jonge (Economische Zaken) houdt een presentatie over de ontwikkelingen aan weerszijden van het NS-station. Hij zal ingaan op de aantrekkelijkheid van de beide Binnenhavens en de bedrijvigheid op de landtongen en ten zuiden van de Prins Hendrikweg. Daarnaast gaat hij in op de plannen die er zijn voor nieuwe economische activiteiten rond de Buitenhaven. Eén daarvan heeft betrekking op onderhoudslocatie van het Deense energiebedrijf  Ørsted (voorheen DONG Energy). Vanuit de Buitenhaven gaat dit bedrijf het windpark Borssele 1+2, gelegen in de Noordzee op circa 23 km uit de kust bij Westkapelle, exploiteren en onderhouden. Stefan de Bruijn van Ørsted Nederland vertelt ons er meer over.

Daarnaast zal Michel Carol ons uitleg geven over de Subsidieregeling Economische Structuurversterking Zeeland.

Lees verder

woensdag 28 maart 2018, van 15:00 tot 18:00

Bezoek je Buren 2018

Op woensdag 28 maart is het weer zover: de 11e editie van de jaarlijkse Bezoek-je-Buren middag van de Vlissingse Bedrijven Club.  Een gezellige en informele bijeenkomst die door onze leden altijd hoog gewaardeerd en druk bezocht wordt. 

Waar u in de gelegenheid wordt gesteld eens een kijkje achter de schermen te nemen bij uw collega-ondernemers in Vlissingen en waar u volop kunt netwerken met de andere VBC-leden.

Dit jaar zijn we te gast bij een aantal bedrijven op bedrijventerrein Vrijburg. Wees welkom!

Deelnemende bedrijven zijn Ergo Indoor Golf Zeeland, Optisport Health Club Vlissingen en Buitenspeelgoed Stouten.

Lees verder

woensdag 10 januari 2018, van 16:30 tot 19:00

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018 - Studio A58

Op de tweede woensdag in januari vindt de inmiddels bijna 'traditionele' nieuwjaarsbijeenkomst van de Vlissingse en Middelburgse Bedrijven Club plaats. Dit keer zijn we te gast bij Studio A58 op het ZEP-terrein in Middelburg. Studio A58 doet momenteel dienst als 'Schouwburg op locatie' totdat de Schouwburg aan het Molenwater verbouwd is. Bedrijfsleider Bart Hill zal ons hierover vertellen en we worden in de gelegenheid gesteld een letterlijk kijkje achter de schermen te nemen. Bent u erbij? Vergeet u dan niet tijdig aan te melden.

Lees verder