Actuele berichten

Hieronder de actuele berichten van de Vlissingse Bedrijven Club


dinsdag 21 mei 2024

Cybercriminaliteit, informatie n.a.v. de bijeenkomst van 17 april 2024

De impact van cyberaanvallen is niet te onderschatten. 1 op de 5 ondernemers krijgt te maken met cyberaanvallen. Hoe voorkom je dat jouw bedrijf de volgende is?

Op 17 april organiseerden de Walcherse gemeenten, Provincie Zeeland, Dockwize en Platform Veilig Ondernemen een evenement in CineCity waarin experts hun kennis over digitale veiligheid deelden. Onder andere kwam een ondernemer aan het woord die de gevolgen van een cyberaanvallen aan den lijve heeft ondervonden. Ook deelde een ethisch hacker tips om je hiertegen te wapenen.

3 belangrijke acties om vandaag nog te starten:

  • Bewustwording: Train regelmatig jezelf en je team in het herkennen van cybercrime. Maak bewustwording onderdeel van je bedrijfsvoering
  • Wachtwoordbeheer: Stop met wachtwoorden en begin met wachtZINNEN. Hoe langer de wachtzin, hoe sterker. Doe dit voor al je accounts. Wil je nog beter beschermd zijn? Gebruik dan een wachtwoordmanager, zoals MindYourPass.
  • Noodplan: Zorg dat je een noodplan klaar hebt liggen, mocht je toch slachtoffer worden. Inventariseer wat de kroonjuwelen binnen jouw bedrijf zijn en zet in het noodplan de stappen die je direct zelf kunt nemen om schade te voorkomen.

In de bijlage vind je een voorbeeld van een noodplan. Er zijn nog makkelijkere voorbeelden, deze vind je via Google. Op www.hackhelpdesk.nl vind je daarnaast antwoord op hoe je moet handelen wanneer je te maken hebt met een hack.

Vragen voor je ICT-beheerder

Als ondernemer werk je misschien wel samen met een ICT-leverancier. Het is alsnog verstandig dat ook jij zelf op de hoogte bent van je eigen digitale veiligheid.

Stel je ICT-leverancier dus regelmatig vragen over hoe hij/zij borgt dat jij veilig kan ondernemen. In deze flyer lees je alle vragen die je aan je ICT-leverancier kan stellen zodat ook jij zelf op de hoogte bent van je eigen digitale veiligheid.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je in de toekomst nog informatie of uitnodigingen ontvangen over nieuwe bijeenkomsten en onderwerpen rondom dit thema? Geef dit dan aan via deze link.

Terug