Archiefberichten

Hieronder de wat oudere nieuwsberichten.


zaterdag 13 februari 2021

Update: rotonde Souburg-Ritthem

Dit jaar zal er een rotonde aangelegd worden in de N662 ter plaatse van de aansluitingen A58 en Marie Curieweg. Tevens wordt de Ritthemsestraat tot aan de Zandweg opnieuw ingericht en vanaf deze weg tot aan de Koedijk zal de hoofdrijbaan (ca. 3 km) voorzien worden van een nieuwe deklaag van asfalt.

Ontwerp
Het ontwerp is gereed. In dit ontwerp is rekening gehouden met de meeste opmerkingen/suggesties die zijn ontvangen tijdens en na de inloopavond eind 2019.

Planning
Begin maart van dit jaar wordt het bestek voor het totale werk door de Provincie Zeeland gepresenteerd. De aanbesteding is begin april en de gunning aan het eind van die maand. De werkzaamheden buiten zullen medio mei van start gaan. Dit is voornamelijk het aanbrengen van een voorbelasting om zettingen in de toekomst te voorkomen. De grootste hinder is wanneer de rotonde wordt aangelegd en de hoofdrijbaan (Ritthemsestraat) wordt gerenoveerd. Dit is volgens de planning in oktober van dit jaar. Alle werkzaamheden worden eind december opgeleverd.

Communicatie
De Provincie Zeeland zal samen met de aannemer begin mei de bedrijven, aanwonenden en belanghebbenden informeren over de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden.

Terug