Archiefberichten

Hieronder de wat oudere nieuwsberichten.


donderdag 23 maart 2023

Nieuw SOS-programma van Dockwize biedt hulp aan ondernemers tijdens energiecrisis.

„Hoe krijg je als ondernemer grip op je hoge energiekosten? Bereken je de gestegen kosten aan je klanten door? En waar begin je met duurzaam energie besparen?". Dockwize directeur Marlon Baarends geeft een aantal voorbeelden van vragen die voorbij komen in de energie editie van het SOS-programma van Dockwize. Het programma, wat mede mogelijk gemaakt wordt door Provincie Zeeland, is van start. Ondernemers kunnen vanaf nu en nog in heel 2023 instromen.

Van coronacrisis naar energiecrisis

In eerdere edities van het SOS-programma heeft Dockwize al meer dan 250 ondernemers kunnen helpen. „Financieel experts en business-coaches boden ondernemers in het programma aan om een plan te maken voor de toekomst: wat is je huidige situatie, welke (financiële) mogelijkheden zijn er en hoe kun je je bedrijf toekomstbestendig maken? Ook boden we noodhulp aan: wat is er nú nodig om goed uit deze energiecrisis te komen of, in het ergste geval, op een gezonde manier failliet te gaan? 

Baarends zag hoe verschillende ondernemers in de coronacrisis met nieuwe diensten of producten op de proppen kwamen. "De deelnemende ondernemers hadden, soms noodgedwongen, de tijd om stil te staan. Om uit te zoomen, weg van de dagelijkse gang van zaken en terug naar de kern: hoe zit mijn businessmodel eigenlijk in elkaar? En welke kansen laat ik liggen? Mede dankzij ons programma draaiden sommige ondernemers zelfs hun meest succesvolle jaar ooit. En dat in crisistijd. Daar moesten we iets mee. We besloten om door te gaan. Niet meer als SOS-programma met een focus op de coronacrisis, maar met een energie-editie als reactie op de hoge energiekosten waar ondernemers in 2023 mee kampen.”

Interesse? Meer info over het SOS-programma en aanmelden kan via: www.dockwize.nl/sos

Terug