Archiefberichten

Hieronder de wat oudere nieuwsberichten.


zaterdag 23 november 2019

7 vette jaren? Verslag bijeenkomst ING Economisch bureau bij CCXL

Dimitry Fleming van ING Economisch Bureau gaf in 2013 al eens eerder een presentatie voor leden van VBC. Toen lag een herstel van de economie nog niet voor de hand, maar nu had hij beter nieuws.

De Nederlandse economie is weer aan het groeien. Komen er na 7 magere jaren nu weer 7 vette? Het antwoord moet hij ons schuldig blijven, maar de jaren die nu volgen zullen in ieder geval beter zijn. De basis voor het herstel is gelegd door een lage rente wat een positief effect heeft op de huizenmarkt, een goedkope euro waardoor export toeneemt en lage brandstofprijzen waar zowel de consument als de industrie van profiteert.

Ook voor de Zeeuwse economie zijn de verwachtingen positief, maar een herstel is niet vanzelfsprekend. In tegenstelling tot de rest van Nederland stijgen de huizenprijzen in Zeeland nog niet ondanks het toegenomen aantal transacties. Daar staat tegenover dat huizenprijzen hier minder hard gedaald zijn. Ook qua werkloosheid onderscheiden we ons in positieve zin van de rest van Nederland.

Kansen zijn er volop voor Zeeland met name in de zorg en de leisure. Aandachtspunt is onze innovatiekracht. Voor meer studies: www.ing.nl/economischbureau

Tijdens deze drukbezochte bijeenkomst waren de leden van de VBC, MBC, VOC en VOM te gast bij Cine City XL, waar theatermanager Cindy Willemse tijdens een gesprek met dagvoorzitter Micha Bijleveld ons vertelde over de enorme mogelijkheden die deze nieuwe multifunctionele zaal te bieden heeft. Dit ‘theater van de toekomst’ is te gebruiken als zowel bioscoopzaal als theaterlocatie, heeft ruim 700 comfortabele zitplaatsen, het grootste filmdoek van Nederland en het meest geavanceerde geluidssysteem van dit moment. Noeste arbeid zorgde voor een bouw binnen zes maanden waarna de opening met de nét opgedroogde verf op 7 oktober plaatsvond. Inmiddels hebben nu (23 november) al 18.000 bezoekers hun weg naar CCXL weten te vinden. De vooruitziende wordt voor zowel jong als oud. Het immens grote oog dat aan de buitenzijde van het gebouw op de muur is geschilderd symboliseert deze kijk op de toekomst. 

Bekijk de foto's

Terug