Archiefberichten

Hieronder de wat oudere nieuwsberichten.


woensdag 30 september 2020

Entree Vlissingen naar Kenniswerf anderhalve week dicht

VLISSINGEN -  De Veerhavenweg en de afslag naar de Kenniswerf en station Vlissingen is van woensdag 9 tot en met zaterdag 19 oktober afgesloten. Het verkeer dat die kant op wil, moet anderhalve week omrijden via de Sloebrug en de Keersluisbrug. Truckers en automobilisten die bij bedrijven aan en om de Buitenhaven moeten zijn, kunnen via het bestaande bedrijventerrein (Poortersweg, Ooster- en Westerhavenweg) hun bestemming bereiken.

PZC: René Hoonhorst 25-09-19

 

Wielrenners die deelnemen aan de Tacx Pro Classic Zeeland zijn zaterdag 12 oktober de eersten die over de nieuwe wegen zullen rijden. De hardfietsers mogen al over het bouwterrein als de Veerhavenweg is afgesloten en tientallen bouwvakkers nog druk bezig zijn met de aansluiting van nieuwe wegen en een rotonde op rijksweg A58. 

Herfstvakantie
Bij de planning van de werkzaamheden voor het nieuwe bedrijventerrein en de ontsluiting van de marinierskazerne - die er nog steeds komt volgens verwachting van het Vlissingse gemeentebestuur - is met zorg gekozen voor het tijdvak 9 tot 19 oktober. ,,Zo wordt gewerkt in twee weekeinden van de herfstvakantie, een tijdstip dat het net wat minder druk is dan anders”, verklaart wethouder Albert Vader.

 

Bij de aanbesteding meldden enkele aannemers dat ze het werk in twee dagen konden doen. Projectleider Raymond Versloot: ,,Maar dat is niet realistisch. Er moeten niet alleen nieuwe wegen op de bestaande rijksweg worden aangesloten; ook het kruispunt krijgt een nieuwe inrichting met een nieuwe verkeersregelinstallatie (verkeerslichten). Waterlopen worden op elkaar aangesloten en daar zijn nieuwe duikers voor nodig, terwijl een oude dicht moet. De werkzaamheden zijn nauwkeurig gepland. Door af en toe ook ‘s nachts te werken, zou het werk zaterdag 19 oktober om 23.00 uur klaar moeten zijn. Dan houden we nog een zondag over als er onverhoopt ergens vertraging optreedt.”

 

Geluidsoverlast

Behalve verkeersoverlast zullen inwoners van Souburg en (afhankelijk van de wind) Vlissingen ook geluidsoverlast ervaren. ,,Vooral het gepiep van achteruitrijdende voertuigen 

Terug