Archiefberichten

Hieronder de wat oudere nieuwsberichten.


donderdag 31 december 2020

Bijeenkomst Vrienden van het Zeeuws Archief op 6-2-2020

Beste Jean / beste bestuursleden van de VBC

Zoals afgesproken doe ik je bijgaand enige informatie over de Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief toekomen. Sinds begin dit jaar ben ik voorzitter van deze club. 

Onze stichting bestaat ruim 25 jaar en heeft tot belangrijkste taak het Zeeuws Archief te ondersteunen bij haar werkzaamheden. In de praktijk komt dit neer op o.a. financiële ondersteuning van een door het Zeeuws Archief te verzorgen expositie of de aankoop van voorwerpen ( geschriften/boeken/schilderijen etc), die een aanvulling op de collectie van het Zeeuws Archief zijn. Het Zeeuws Archief heeft namelijk geen regulier budget om aankopen te doen. Onze inkomsten bestaan uit jaarlijkse donaties van ruim 250 particulieren en sponsorbijdragen van een kleine business club.  

Graag willen wij de omvang van de businessclub uitbreiden. Vandaar dat wij in contact willen komen met de leden van de Vlissingse Bedrijven Club. Leuk detail is, dat het Vlissings Archief binnenkort naar het Zeeuws Archief in Middelburg verhuist.

De bedragen om ons te ondersteunen zijn o.i. overzichtelijk (vanaf € 250,=). Afhankelijk van het sponsorbedrag kunnen wij de nodige tegenprestaties leveren, zoals bijv. een rondleiding ( voor het personeel) door de depots, het gebruik van de schitterende tapijtenkamer e/o bibliotheek in het Van der Perrehuis t.b.v. een overleg/contractondertekening “op niveau” of een receptie in het Zeeuws Archiefcafé. Wij proberen zoveel mogelijk maatwerk te verlenen. Het bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden.

Wij willen jullie leden graag uitnodigen voor het volgende:

  

Beste leden van de Vlissingse bedrijvenclub,

Na alle eindejaarsfeesten en nieuwjaarsborrels in januari, heeft u in februari 2020 vast weer ruimte in uw agenda om naar de bijeenkomst van de businessclub van de Vrienden van het Zeeuws Archief te komen.

 

Wij ontvangen u graag bij het Zeeuws Archief, Hofplein 16, Middelburg op:

 Donderdag 6 februari tussen 16.00 – 18.00 uur

Tijdens een inspirerend programma hoort u meer over de collecties van het Zeeuws Archief, de stichting Vrienden van het Zeeuws Archief, is er een interactieve presentatie over klantenbinding en heeft u alle ruimte om de tentoonstelling “Op reis met Willem V” te bezichtigen en onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken. U kunt u via vrienden@zeeuwsarchief.nl voor deze bijeenkomst aanmelden.

We wensen u het een goed uiteinde en een vruchtbaar nieuwjaar!

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief

Peter Bakx

 

Terug