Archiefberichten

Hieronder de wat oudere nieuwsberichten.


zondag 02 februari 2020

Taalakkoord Zeeland: investeren in (digi)taal loont!

De krapte op de arbeidsmarkt treft vele werkgevers. Er zal naar creatieve oplossingen gezocht moeten worden. Het is misschien niet het eerste onderwerp waar u aan denkt, maar ‘taal’ is een belangrijk onderdeel van uw onderneming. Investeren in (digi)taal loont!

Stelt u zichzelf maar eens de volgende vragen:

Is er voldoende doorstroom binnen het bedrijf? Bereikt u de juiste doelgroep bij het plaatsen van een vacature? Is er relatief hoog ziekteverzuim? Staan er veel fouten in rapportages? Heeft u te maken met loonbeslag bij werknemers?

Als u belemmeringen ervaart dan kan de mogelijke oorzaak gevonden worden in het onvoldoende vaardig zijn van uw werknemers. Basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven en omgaan met de computer, zijn essentieel om het werk goed uit te kunnen voeren. Bovendien is het verstandig om uw eigen organisatie eens onder de loep te nemen m.b.t. communicatie. Hoe taalvriendelijk is uw bedrijf?

Om werkgevers bewust te maken van het feit dat investeren in (digi)taal voordelen biedt voor zowel werkgever als werknemer, is er een samenwerkingsverband Taalakkoord Zeeland opgericht. Gezamenlijke ambitie is het vergroten van de arbeidsparticipatie in Zeeland.

Wij kunnen met u meedenken over (digi)taalscreening van uw personeel, plan van aanpak, financieringsmogelijkheden etc. 

Dit aanbod kan kosteloos aangeboden worden. Meer informatie vindt u HIER.


Wilt u rechtstreeks contact? Bel of mail dan met:

Resy van Loon, rvanloon@dezb.nl, 06-52338818
Ine Dellebeke, Ine.dellebeke@lerenenwerken.nl, 06-46953747

 

Terug