Archiefberichten

Hieronder de wat oudere nieuwsberichten.


maandag 21 september 2020

CineCityXL speelt jou de bal toe!

CineCityXL
Door: Rob de Kerf – robdekerf@cinecityxl.nl
www.cinecity.nl

Welke diensten en producten kunnen de collega-ondernemers van nut zijn en wil jij graag onder de aandacht brengen?
Normaal gesproken bezoeken jaarlijks bijna een half miljoen gasten onze bioscopen (Vlissingen en Terneuzen) en het CCXL Theater met ruim 700 stoelen. Natuurlijk kan je een goede film- of theatervoorstelling bezoeken, maar ook voor bedrijven bieden we veel extra mogelijkheden. Bedrijfsfeesten, teamuitjes, professionele presentaties, seminars, vip-arrangementen voor relaties, catering of vergaderingen voor groepen. Het is allemaal mogelijk in CineCity.

Wat zijn de veranderingen/uitdagingen geweest voor jouw onderneming tijdens deze corona-periode?
Ook CineCity heeft het lastig in deze periode. We moesten bijna drie maanden verplicht dicht. Ondanks het feit dat we de deuren in juni weer mochten openen, blijft het qua omzet en aantallen bezoekers een lastige tijd. Deels omdat we slechts 30-40% van onze zaalcapaciteit kunnen benutten. En deels omdat het filmaanbod vlak na de heropening zeer beperkt bleef. Gelukkig trekt dat nu weer iets aan en zoals het er nu naar uitziet zal op 12 november de nieuwe James Bond in de bioscoop te beleven zijn. We staan nog steeds voor vele uitdagingen, maar zetten onze schouders eronder. Zo hebben we een coronaproof bioscoop weten te creëren waar we werken volgens het landelijke bioscoopprotocol. De afgelopen tien dagen heeft zelfs het filmfestival Film by the Sea op coronaproof wijze bij ons op locatie kunnen plaatsvinden.

Tot welke (creatieve) oplossingen of andere manieren van werken is jouw onderneming gekomen?
In de tijd dat we de deuren moesten sluiten, hebben we niet stil gezeten en de indeling en werkwijze van de bioscoop aangepast: gespreide inlopen, een shop met baliesysteem, enkel nog online verkoop van tickets, aangepaste placering etc. Vlak na de heropening was het aanbod aan nieuwe films beperkt, waardoor wij actief op zoek moesten naar alternatieve inkomsten. Wij merkten al snel dat veel bedrijven en instanties op zoek zijn naar locaties om veilig een bijeenkomst te organiseren, waarbij mensen elkaar weer face-to-face kunnen ontmoeten. Daar zijn we op ingesprongen. We bieden nu de mogelijkheid om op veilige afstand met een groep van bijna 300 mensen te vergaderen, film te kijken, kennis over te dragen tijdens een symposium of op veilige afstand te borrelen. Voor gasten die liever thuis de bijeenkomst live meekijken en actief deelnemen, bieden wij ook mogelijkheden.

Kortom: Veiliger dan ooit – welkom als altijd!

Dit artikel is geplaatst in het kader van de ‘ballenactie’ van de VBC waarbij leden elkaar in de corona-periode letterlijk en figuurlijk de bal toespelen.

Terug