vrijdag 28 augustus 2020

VBC-leden spelen elkaar de bal toe! - editie 1


Deze nieuwsbrief is de 1e in het kader van de VBC-actie ‘Speel elkaar de bal toe’. Een actie waarbij leden gestimuleerd worden elkaar letterlijk en figuurlijk de bal toe te spelen in deze coronaperiode. In deze editie de ervaringen van Autobedrijf J.W. de Voogd / Scooter & Lifestyle de Voogd, Van de Gruiter BV, Kastenstudio Zeeland en Laroes Loodgieters en Installateurs.

‘Klanten vonden het lastig om 1,5 mtr afstand te bewaren’.
‘De omzet van nieuwe auto’s verminderde met 70%’.
‘We hebben de vrijgekomen tijd goed benut voor het professionaliseren van onze winkel’.
'Een fijne thuiswerkplek kan een behoorlijke uitdaging zijn.'

Terug


vrijdag 28 augustus 2020

Kastenstudio Zeeland speelt jou de bal toe!


Kastenstudio Zeeland 
Door: Ronald van der Hart - rvdhart@totaalbouwzeeland.nl
www.kastenstudiozeeland.nl

Kastenstudio Zeeland is sterk in maatwerk. Met al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van maatwerk en interieur, is Kastenstudio Zeeland echt een specialist te noemen. Kastenstudio Zeeland voorziet de zakelijke en particuliere markt van schuifwanden, draaideurkasten en inloopkasten. Sinds 5 jaar zijn ook metalen deuren met een industriële look aan het assortiment toegevoegd.

Wat zijn de veranderingen/uitdagingen geweest voor jouw onderneming tijdens deze corona-periode?
Het coronavirus heeft een behoorlijke impact op iedereen. Ook binnen Kastenstudio Zeeland merken we deze impact. Het voelt vreemd om een klant niet te kunnen begroeten met een handdruk en om steeds alert te moeten zijn wat de 1,5 meter afstand betreft. Toch hebben wij onze weg kunnen vinden in deze bijzondere tijd. Door het introduceren van een private shopping concept kunnen we onze klanten op een veilige manier blijven verwelkomen. Inmiddels zijn de regels wat versoepeld en merken we dat we weer steeds meer bezoekers in onze showroom mogen verwelkomen. Hier zijn we erg blij mee!

Welke diensten en producten kunnen de collega-ondernemers van nut zijn en wil jij graag onder de aandacht brengen?
Veel Nederlanders werken dit jaar vooral vanuit huis. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om thuis een fijne werkplek te creëren. Kastenstudio Zeeland denkt mee over een goede oplossing. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een thuiskantoor door een industriële wand toe te passen. Door deze wand te plaatsen wordt u minder gestoord door leef geluiden, maar behoudt u het zicht en licht vanuit en naar de andere ruimte. Ook kunnen wij een mooie opbergruimte ontwerpen voor al uw papierwerk en andere werkzaken.

Welke tips & trics wil jij delen?
Bezoek op afspraak is als een kans ervaren. Je kan de bezetting beter afstemmen en je kan alle tijd geven die een klant nodig heeft. Communicatie via Whatsapp wordt ook als prettig ervaren. Dan is een extra bezoek aan de showroom soms niet meer nodig.

Dit artikel is geplaatst in het kader van de ‘ballenactie’ van de VBC waarbij leden elkaar in de corona-periode letterlijk en figuurlijk de bal toespelen.donderdag 27 augustus 2020

Van de Gruiter BV speelt jou de bal toe!


Van de Gruiter BV 
Door: Lianne Wisse - lianne@vandegruiter.com
www.vandegruiter.com

Sinds 1919 is Van de Gruiter BV totaalleverancier op het gebied van scheepsbenodigdheden voor de visserij, scheepvaart en watersport. Ook zijn wij gespecialiseerd in hijs- en heftechniek als leverancier, maar ook als keuringsinstantie. Voor de industrie en offshore leveren wij een breed pakket aan producten, variërend van werkkleding tot kabelconstructies. Vanuit de zeilmakerij leveren en produceren wij industriële zeilen en doekconstructies. Het projectmanagement en engineering ondersteunen hier in. Door een combinatie van al onze specialismen op het gebied van (RVS-) staalkabels, doek en netwerk, zijn wij in staat om een compleet eindproduct aan te bieden voor de architectuur.

Wat zijn de veranderingen/uitdagingen geweest voor jouw onderneming tijdens deze corona-periode?
De corona-periode is in verschillende fases verlopen. Uitdagingen waren de drukte van particulieren in de winkel (met beperkte ruimte), cancelen van afspraken op onze hijs- & hefafdeling en verkoop, verschillende rederijen waarvan de schepen stil lagen waardoor de bevoorrading van handelsgoederen terug liep, de langere levertijden door pakketdiensten en het wegvallen van orders op de industriële zeilmakerij. Langzaamaan worden deze activiteiten weer hervat.

Tot welke (creatieve) oplossingen of andere manieren van werken is jouw onderneming gekomen?
We zijn onze klanten kunnen blijven helpen door waar nodig uit te wijken naar andere merken en leveranciers, instructies voor maatregelen in de winkel, tijd voor particuliere opdrachten in de zeilmakerij en hebben de vrijgekomen tijd van onze medewerkers gebruikt voor het professionaliseren van de winkel, hijs- en hefafdeling en verbeteren van ons CRM-systeem. Het hebben ‘meerdere poten’ binnen het bedrijf en de brede inzetbaarheid van onze medewerkers heeft hier absoluut aan meegewerkt.

Dit artikel is geplaatst in het kader van de ‘ballenactie’ van de VBC waarbij leden elkaar in de corona-periode letterlijk en figuurlijk de bal toespelen.

 

donderdag 27 augustus 2020

Autobedrijf J.W. de Voogd speelt jou de bal toe!


Autobedrijf J.W. de Voogd
Scooter & Lifestyle de Voogd 
Jan-Willem de Voogd - janwillem@jwdevoogd.nl
www.jwdevoogd.nl

Wij zijn dealer van Mitsubishi personen auto’s en bieden Carprof dealerkwaliteit onderhoud van alle merken auto’s; Autohopper Auto en Bus verhuur; Scooter & Lifestyle: uw Vespa en Piaggio dealer en onderhoud van alle merken scooters.


Wat zijn de veranderingen/uitdagingen geweest voor jouw onderneming tijdens deze corona-periode?
De omzet voor nieuwe auto’s verminderde met 70% en bij de verhuur ontstond een daling van 80%. Daar tegenover stond een verbetering van verkoop gebruikte auto’s en verkoop scooters.

Tot welke (creatieve) oplossingen of andere manieren van werken is jouw onderneming gekomen? Het aanbieden van huurauto’s tegen een speciaal tarief om niet met het OV te hoeven reizen.

Welke diensten en producten kunnen de collega-ondernemers van nut zijn en wil jij graag onder de aandacht brengen?
We verhuren en shortleasen personenauto’s en bussen onder het label Autohopper. Het is mogelijk om tegen een scherp tarief een dag, weekend, week of langer een auto of bus te huren. We hebben in alle klassen beschikbaarheid. Carprof dealerkwaliteit onderhoud aan alle merken auto’s: We onderhouden alle merken auto’s met twee jaar garantie op de reparaties. Daarnaast verkopen we alle merken gebruikte auto’s. Kijk gerust eens rond of zet een zoekopdracht uit voor de auto die je zou willen hebben.
Mitsubishi verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte auto’s.
Vespa en Piaggio verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte scooters.

Dit artikel is geplaatst in het kader van de ‘ballenactie’ van de VBC waarbij leden elkaar in de corona-periode letterlijk en figuurlijk de bal toespelen.

donderdag 27 augustus 2020

Laroes Loodgieters en Installateurs BV speelt jou de bal toe!


Laroes Loodgieters en Installateurs bv 
Esther Mors - e.mors@laroes.nl
www.laroes.nl

Laroes is het bedrijf voor het leveren, monteren en onderhouden van Cv- ketels, waterleiding,- gasleiding,-riolering en sanitair. Ook leveren/ monteren wij waterontharders. Wij zijn gespecialiseerd in het vernieuwen/ onderhouden van leien,- zinken,-koperen,-loden,-EPDM en bitumineuze daken.

Wat zijn de veranderingen/uitdagingen geweest voor jouw onderneming tijdens deze corona- periode?
Het anders gaan plannen van het werk door minder afspraken per dag. 2 à 3 grote afspraken per dag in plaats van 8 afspraken op verschillende adressen. Alle gezichten zoveel mogelijk in dezelfde richting houden: Wekelijks overleg om de maatregelen omtrent corona door te spreken vragen om input van de medewerkers hierbij. Het stimuleren van opnemen van (extra) verlof.


Tot welke creatieve oplossing of andere manieren van werken is jouw onderneming gekomen?
Het plannen van de monteurs zoveel mogelijk buiten op een groot karwei. Vooraf zoveel mogelijk vragen aan de klant stellen met betrekking tot verkoudheidsklachten.
Klanten vonden het lastig om de 1,5 mtr afstand te bewaren. Hiervoor speciale hesjes voor de monteurs aangeschaft waar duidelijk op staat dat de klant 1,5 mtr afstand moet houden.

Welke diensten en producten kunnen de collega- ondernemers van nut zijn en wil jij onder de aandacht brengen? 
Onderhoud/ reparaties aan daken, goten en gastoestellen. Alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden binnenshuis. Denk hierbij aan waterleidingen verleggen wegens het veranderen/vernieuwen van de keuken of badkamer, lekkende kranen en verstopping van afvoeren verhelpen.

Naar welk soort product of dienst ben jij op zoek waarbij een collega VBC-lid jou wellicht kan helpen? 
Zichtbaarder worden op social media. LinkedIn, facebook en Instagram. Ondersteuning bij het plaatsen van onze vacature Cv-service monteur en het vinden van een geschikte collega.

Dit artikel is geplaatst in het kader van de ‘ballenactie’ van de VBC waarbij leden elkaar in de corona-periode letterlijk en figuurlijk de bal toespelen.