vrijdag 04 september 2020

VBC-leden spelen elkaar de bal toe! - editie 3


Deze nieuwsbrief is de 3e in het kader van de VBC-actie ‘Speel elkaar de bal toe’. Een actie waarbij leden gestimuleerd worden elkaar letterlijk en figuurlijk de bal toe te spelen in deze coronaperiode. In deze editie de ervaringen van Schipper Accountants, Orionis en Begijn Bedrijfsmakelaardij & taxaties.


‘Heb je alle inkomsten en uitgaven op een rijtje? Dan is inzichtelijk wanneer er mogelijk liquiditeitsproblemen ontstaan. Neem op tijd actie!’

‘Het netwerk gaat altijd voor: wij kopen bij collega-ondernemers.’

‘Straks weer op zoek naar geschikt personeel? Wij bieden gemotiveerde kandidaten.’

Terug


donderdag 03 september 2020

Schipper Accountants speelt jou de bal toe!


Schipper Accountants 
Wim van Sluijs - WVanSluijs@schipperaccountants.nl
www.schipperaccountants.nl

Welke diensten en producten kunnen de collega-ondernemers van nut zijn en wil jij graag onder de aandacht brengen?
Schipper Accountants is een full-service accountants- en advieskantoor met dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingadvies, accountantscontrole, pensioenadvies, corporate finance en personeelsdiensten. Als sparringpartner, adviseur en vertrouwenspersoon helpen we ondernemers te ondernemen met vertrouwen. We ontzorgen, ondersteunen en bieden een bron van inzicht. Vanuit onze sterke regionale binding en hoge betrokkenheid staan we naast de ondernemer voor professionele dienstverlening en persoonlijk advies.

Welke tips & trics wil jij delen?
De impact van de coronacrisis is voor elke ondernemer anders. Ook wij zijn plotseling veel meer vanuit huis gaan werken en hebben ons aangepast aan de omstandigheden. De uitdaging was om de grote toeloop van ondernemersvragen op te pakken. Mede door de inzet van online tools in combinatie met persoonlijk advies is dat goed gelukt.
We hebben aan het begin van de coronacrisis een online kennisbank opgezet, waar we alle maatregelen en tips gebundeld hebben. Op ww.schipperaccountants.nl/coronavirus is deze informatie terug te vinden.

In deze tijd is het logisch dat de focus allereerst op de korte termijn wordt gelegd. Het is echter van belang om ook verder vooruit te kijken. Hoe ontwikkelt mijn liquiditeit en welke keuzes moet ik nu maken om straks weer gezond verder te kunnen.
Uitgangspunt bij alles wat je doet, is een goede liquiditeitsprognose: maak inzichtelijk wat de te verwachten inkomsten en uitgaven zijn. Daarmee worden de consequenties voor de liquiditeitspositie direct duidelijk. Vanzelfsprekend kun je hierin ook de effecten van de steunmaatregelen van de overheid in meenemen.

Heb je alle inkomsten en uitgaven op een rijtje? Dan is inzichtelijk wanneer er mogelijk liquiditeitsproblemen ontstaan. Neem op tijd actie!

Dit artikel is geplaatst in het kader van de ‘ballenactie’ van de VBC waarbij leden elkaar in de corona-periode letterlijk en figuurlijk de bal toespelen.donderdag 03 september 2020

Begijn Bedrijfsmakelaardij en taxaties speelt jou de bal toe!


Begijn Bedrijfsmakelaardij en Taxaties
Door: Ing. A.P.F. (Ton) Begijn RT RM REV - mail@begijn.nl
www.begijn.nl


Welke diensten en producten kunnen de collega-ondernemers van nut zijn en wil jij graag onder de aandacht brengen?
Binnen onze netwerken, waartoe de VBC zeker behoort, kunnen wij op basis van een terugkerende relatie scherpe aanbiedingen voor bemiddeling en taxatie doen.

Welke tips & trics wil jij delen?
Ga niet tot het uiterste (ga niet te ver) in het meebuigen met een potentiële klant; er is altijd een ondergrens. Blijf bij je eigen kennis en kunde. Zo behoud je het zakelijke respect over en weer.

Naar welk soort product of dienst ben jij op zoek waarbij een collega VBC-lid jou wellicht kan helpen?
Het netwerk gaat altijd voor: wij kopen bij collega-ondernemers!

Dit artikel is geplaatst in het kader van de ‘ballenactie’ van de VBC waarbij leden elkaar in de corona-periode letterlijk en figuurlijk de bal toespelen.donderdag 03 september 2020

Orionis Walcheren speelt jou de bal toe!


Orionis Walcheren
Martin Weeda - mweeda@orioniswalcheren.nl
www.orioniswalcheren.nl

Welke diensten en producten kunnen de collega-ondernemers van nut zijn en wil jij graag onder de aandacht brengen?
Orionis Walcheren ondersteunt de 120.000 inwoners van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen op het gebied van werk, inkomen en schulden.
Gedurende de Corona-periode ondersteunen wij niet alleen meer inwoners maar ook ondernemers op Walcheren. In samenwerking met de drie gemeenten op Walcheren heeft Orionis Walcheren een ondernemersloket ingericht waar alle mogelijke vragen gesteld konden worden met betrekking tot de maatregelen en waar advies kan worden ingewonnen. Daarnaast heeft Orionis Walcheren voor circa 2.500 ondernemers een tozo-regeling of bedrijfskapitaal verstrekt. We hebben dit kunnen bewerkstelligen door een flexibele inzet van personeel en een verbreding van onze digitale dienstverlening.

Welke tips & trics wil jij delen?
Mocht je (straks) weer op zoek zijn naar geschikt personeel denk dan zeker aan de mogelijkheden die wij als Orionis Walcheren kunnen bieden. Niet alleen hebben wij gemotiveerde kandidaten, maar Orionis Walcheren biedt ook maatoplossingen in begeleiding, omscholing en loonkostensubsidie. Soms kan het zelfs een financieel voordeel opleveren. Daarnaast hebben wij een compleet gefaciliteerd werkbedrijf dat op alle soorten mogelijke vlakken opdrachten voor je kan uitvoeren, denk hierbij o.a. aan de buitendienst, de graveerafdeling, elektronica, montage, metaal etc. Daarnaast kun je ook terecht bij ons voor een compleet verzorgde catering op locatie.

Dit artikel is geplaatst in het kader van de ‘ballenactie’ van de VBC waarbij leden elkaar in de corona-periode letterlijk en figuurlijk de bal toespelen.