woensdag 09 september 2020

VBC-leden spelen elkaar de bal toe! - editie 5


Deze nieuwsbrief is de 5e in het kader van de VBC-actie ‘Speel elkaar de bal toe’. Een actie waarbij leden gestimuleerd worden elkaar letterlijk en figuurlijk de bal toe te spelen in deze coronaperiode. In deze editie de ervaringen van eBirds en AtynaWerktVerbindend.

‘Het letterlijk ‘dicht bij de klant staan’ missen wij in deze periode echt’.

‘Soms is het goed om even te stoppen en je hoofd rust te geven.’


Terug


woensdag 09 september 2020

eBirds speelt jou de bal toe!


eBirds 
Door: Samantha De Caluwé - samantha@ebirds.nl
www.ebirds.nl

Wij helpen bedrijven en organisaties met (online) marketing, communicatie en social media vraagstukken. Dit doen wij door het geven van advies, training, het maken van passende (tekst, foto en video) content en ondersteuning in de uitvoering.

Wat zijn de veranderingen/uitdagingen geweest voor jouw onderneming tijdens deze corona-periode?
Wij prijzen ons gelukkig met een diversiteit aan klanten uit verschillende branches, waardoor de impact van de coronacrisis voor ons even divers is, maar zeker voelbaar. Al is het maar doordat wij zo dicht bij onze klanten mogen staan dat ook hun niet-omzet-gerelateerde uitdagingen ons raken. Met begrip en respect voor alle situaties blijven wij naast onze klant staan en voorzien ze van advies om op gepaste wijze online actief te blijven. Er is immers nog steeds veel te vertellen, te delen en te vragen aan de volgers van je kanalen. Daarnaast werken social media kanalen volgens het principe van een vliegwiel. Het kost veel tijd en energie om dat weer op gang te krijgen na een periode van stilstand. (#tip: blijf in beeld met relevante berichten).

Tot welke (creatieve) oplossingen of andere manieren van werken is jouw onderneming gekomen?
Het letterlijk ‘dicht bij de klant staan’ missen wij in deze periode echt. Natuurlijk kan veel online, zoals advies- of trainingssessies, het afstemmen van de communicatie en zelfs de waardevolle invulling van netwerkbijeenkomsten. Maar juist nu ervaren wij het belang van echt in contact zijn met je klanten en je netwerk. (#tip: zoek naar manieren om je relaties of personeel offline te verrassen. Denk aan een kaart of presentje.)

Naar welk soort product of dienst ben jij op zoek waarbij een collega VBC-lid jou wellicht kan helpen?
Door de periode van thuiswerken hebben wij ervaren dat niet alle koppelingen op het gebied van e-mail en bestanden optimaal zijn binnen ons bedrijf. Dus mocht iemand daar een gouden tip voor hebben, dan horen we die graag. Voor een ieder, succes in deze tijd en graag tot ziens!

Dit artikel is geplaatst in het kader van de ‘ballenactie’ van de VBC waarbij leden elkaar in de corona-periode letterlijk en figuurlijk de bal toespelen.woensdag 09 september 2020

AtynaWerktVerbindend speelt jou de bal toe!


AtynaWerktVerbindend 
Door: Atyna Janse - contact@atynaverbindt.nl
www.atynaverbindt.nl

AtynaWerktVerbindend biedt ondersteuning om duurzaam te leven en werken.
Het is fijn om je lichamelijk en geestelijk goed te voelen, lekker ontspannen en vol energie te zijn. Helaas lukt dat niet altijd omdat je niet voldoende kan bewegen, je conditie niet goed is of je een fysieke beperking hebt.
Het kan ook zijn dat je te veel aan je hoofd hebt en gestrest bent… Dan is het een goed idee om even te stoppen, je hoofd rust te geven en contact te maken met je lichaam met bewegingen die gelijk effect op je hebben. Door het doen van StoelYOGA met laagdrempelige oefeningen is er zelfs tegelijk een positief effect op lichaam en geest! Je krijgt meer zelfvertrouwen en inzicht in jouw kwaliteiten. In een half uurtje zorg ik dat je ontspannen en geïnspireerd verder kan. Kortom, ik verbind je met jezelf en anderen!

Wat zijn de veranderingen/uitdagingen geweest voor jouw onderneming tijdens deze corona-periode?
Het geven van stoelyoga bij bedrijven maar ook privéles of workshops over duurzaam leven was tijdelijk niet mogelijk. Daardoor ben ik online gaan lesgeven, zowel met stoelyoga alsook meditatie. In juli en augustus ben ik buiten les gaan geven en tevens gestart met een online stoelyogales.

Tot welke (creatieve) oplossingen of andere manieren van werken is jouw onderneming gekomen?
Mijn lessen zullen nu ook digitaal te zien zijn. Ook wil ik podcasts gaan maken met inspiratie-momenten. 

Welke diensten en producten kunnen de collega-ondernemers van nut zijn en wil jij graag onder de aandacht brengen?
Online lessen stoelyoga die je tegen betaling kan volgen zowel ‘live’ met mij als op een tijdstip dat het jou zelf uitkomt. Tevens ga ik podcasts maken met inspiratiemomenten.

Welke tips wil jij delen?
Zorg voor een balans in off- en online diensten.

Naar welk soort product of dienst ben jij op zoek waarbij een collega VBC-lid jou wellicht kan helpen?
Ik vind het leuk om mijn lessen op locatie op te nemen. Dan doen mensen mee en ontstaat er een ander soort dynamiek dan wanneer ik in mijn eentje voor de camera zit. Dus graag maak ik een afspraak om tussen de middag een stoelyogasessie te doen.

Dit artikel is geplaatst in het kader van de ‘ballenactie’ van de VBC waarbij leden elkaar in de corona-periode letterlijk en figuurlijk de bal toespelen.