Wat hebben we georganiseerd?

Hieronder een overzicht van de activiteiten die we in de afgelopen drie jaar hebben georganiseerd.


dinsdag 29 juni 2021, 15:30 tot 18:00

Science Fiction: Hoe ziet de toekomst eruit voor ondernemers in Vlissingen?

Hoe ziet de toekomst eruit voor ondernemers in Vlissingen? Is Covid een tijdelijk obstakel, of is Covid het gevolg van een fundamenteler probleem? Wordt het feit dat De Marinierskazerne er niet komt ondervangen door het compensatiepakket ‘Wind in de Zeilen’, of is er ook iets wezenlijk anders nodig? In de meeste science fiction films wordt de toekomst eerder slechter dan beter.  Maar wat als technisch vernuft, ondernemerschap, ambitie en het vermogen om samen te werken nu eens optimaal gebundeld worden om Vlissingen in de toekomst mooier, eerlijker en aangenamer te maken? Tijdens een interactieve presentatie op dinsdag 29 juni neemt scenarioschrijver Marc Linssen je mee in een reis door de tijd.

In deze bijzondere reis wordt op basis van bewezen successen uit het verleden, zoals De Deltawerken, ons gasnet en de landing van Neil Armstrong op de maan, toegewerkt naar een gezamenlijk toekomstscenario dat zowel goed is voor de wereld als ook voor u als ondernemer. Marc Linssen schreef scenario’s voor talloze soaps (GTST, Westenwind, Rozengeur & Wodka lime) voor twee bekroonde films (Broeders, Silk Road) en voor dramaseries over beroemde Nederlanders als Freddy Heinieken, Johan Cruijff en Beatrix. Sinds 2010 gebruikt hij storytelling als tool bij veranderprocessen. Marc hoopt van harte dat jullie op 29 juni mee willen denken over onze gezamenlijke toekomst.

Ben je erbij?
Voor deze bijeenkomst zijn zowel de leden van de Vlissingse Bedrijven Club als de ondernemers die gevestigd zijn bij Dockwize in Vlissingen van harte welkom. Zij kunnen zich tot 24 juni 2021 via de website van de VBC aanmelden door op de knop AANMELDEN te klikken.


Globaal Programma 

15.15 uur:         Ontvangst
15.30 uur:         Korte ledenvergadering VBC: verslag ledenbijeenkomst 19 november 2020 / Jaarrekening 2020 & kascommissie / Begroting 2021 / Lopende projecten.
15.45 uur:         Interactieve presentatie Science Fiction: Hoe ziet de toekomst eruit voor ondernemers in Vlissingen?
16.45 uur:         Introductie Dockwize.

Dockwize is dé ‘innovatiehub’ van Zeeland, gevestigd op de Kenniswerf. Dockwize biedt ondernemers diverse programma’s aan op het gebied van innovatie, groei en ondernemerschap. Van het uitbouwen van je innovatieve idee naar een kansrijk businessmodel tot het verwezenlijken van je groeiambities of het doorontwikkelen van je bestaande bedrijf. Tijdens deze bijeenkomst geeft directeur Marlon Baarends een korte introductie over Dockwize en de mogelijkheden voor de leden van de VBC.

17.00 uur:         Netwerkborrel op het terras bij het CineCafé
18.00 uur:         Einde


Let op: Maatregelen Covid
I.v.m. de Covid-maatregelen (die gelukkig op 26 juni iets versoepeld worden) én de reservering in de horeca graag vóór 24 juni aanmelden. Na aanmelden reken we ook écht op je komst. Mocht je onverhoopt tóch verhinderd zijn, laat het ons dan aub tijdig weten. 

Soort activiteit

Congres / kennisoverdracht

Ledenvergadering

Netwerkbijeenkomst

Doelgroep

Leden
Niet leden

Kosten

Geen

Locatie

CineCity
Spuikomweg 1
4381 LZ Vlissingen