Wat hebben we georganiseerd?

Hieronder een overzicht van de activiteiten die we in de afgelopen drie jaar hebben georganiseerd.


dinsdag 12 oktober 2021, 15:30 tot 18:00

Ledenbijeenkomst: Criminaliteit van de onderwereld naar de bovenwereld

Een van de kernpunten van de Vlissingse Bedrijven Club is onze inzet voor bedrijventerreinen die schoon, heel en veilig zijn. In navolging van het Keurmerk Veilig Ondernemen vindt nog steeds regelmatig overleg plaats tussen de VBC, de Gemeente Vlissingen, Brandweer en Politie.

Daarom informeren we onze leden graag over de huidige vorm van criminaliteit en de dreiging daarvan die je als ondernemer kunt ondervinden. Onze gastspreker Gertjan Bommeljé, beleidsmedewerker Veiligheid van de Gemeente Vlissingen neemt ons mee naar de verschuiving van de criminaliteit van de onderwereld naar de bovenwereld en zal diverse lokale voorbeelden gebruiken. Daarnaast zal Ton Begijn van Begijn Bedrijfsmakelaardij en taxaties zijn ervaringen vertellen over malafide praktijken, de werkwijzen die daarbij gehanteerd worden en geeft hij ons tips ter preventie. Daar kunt u als ondernemer uw voordeel mee doen; een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

 

Criminaliteit verplaatst zich steeds meer naar de bovenwereld. Ook in Vlissingen.

In de afgelopen 16 jaar dat Gertjan werkzaam is als beleidsmedewerker Veiligheid, is er heel wat gebeurd op het gebied van veiligheid, openbare orde en criminaliteit. Waar we 16 jaar geleden nog helemaal niet aan dachten is nu realiteit. Was het “vroeger“ vooral de meer klassieke criminaliteit als inbraken, diefstal uit bedrijven en drugsgebruik, is de ontwikkeling nu meer in de drugshandel, witwassen, cybercrime en criminelen die een nieuwe positie proberen te verkrijgen in de legale ondernemerswereld en zo beter in staat zijn hun crimineel verkregen geld te kunnen investeren en dus wit te wassen. Van de onderwereld naar de bovenwereld zoals we dat noemen.

Gertjan: ‘In de bijeenkomst neem ik jullie graag mee in deze ontwikkeling en wat dat voor jou als ondernemer kan betekenen als je er mee te maken krijgt. En dat je ermee te maken kunt krijgen staat helaas vast. Ik zal jullie ook meenemen in de voorbeelden daarvan om te duiden welke impact dit op je bedrijf maar ook jezelf en je naasten kan hebben’

‘Het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel. Er gebeuren ook, met behulp van heel veel mensen en programma’s, goede dingen om deze criminaliteit  het hoofd te kunnen bieden. Ook daar zal ik jullie deelgenoot van maken en als je wilt dan ben ik uiteraard beschikbaar voor een afspraak op locatie.’

Deze bijeenkomst stond al eerder gepland op 22 april 2020, maar kon vanwege de RIVM-regelgeving toen niet doorgaan. Het thema is echter nog steeds erg actueel. Misschien zelf wel nóg actueler. 

 

Digitaal Doen Zeeland
Tijdens deze bijeenkomst tevens een korte presentatie door Rutger van der Male over Digitaal Doen Zeeland, het platform voor de Zeeuwse ondernemer die zijn producten, diensten of processen wil digitaliseren. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld door Podotherapie Verduin en hun toeleverancier Nedbase wordt een toelichting gegeven op de digitaliseringsslag die gemaakt is. Hoe hebben ze dat aangepakt? Wat heeft het opgeleverd? Wat zijn de leerpunten geweest?

Soort activiteit

Ledenvergadering

Netwerkbijeenkomst

Doelgroep

Leden
Niet leden

Kosten

geen

Locatie

Dockwize - PZEM zaal
Edisonweg 41 B3
Vlissingen