Archiefberichten

Hieronder de wat oudere nieuwsberichten.


maandag 06 december 2021

Gastspreker Albert Vader over Wind in de Zeilen

Op 10 november vond er een ledenbijeenkomst plaats waar wethouder Albert Vader als gastspreker optrad en ons vertelde over zijn ervaringen met het compensatiepakket Wind in de Zeilen. 

Hij vertelt over wat er gebeurde toen er bekend werd dat de komst van de Marinierskazerne niet doorging en de frustratie en woede die ontstond toen bleek dat er achter de rug van Zeeland om gezocht was naar een andere locatie dan Vlissingen zonder dat dat bestuurlijk gedeeld werd. Over het geschonden vertrouwen en het gevoel geschoffeerd te worden, alsook de persoonlijke frustraties deelt de wethouder met de toehoorders. Zo ook de actie met de bussen met 200 Zeeuwen die naar Den Haag trokken en welke indruk dat maakte. Uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd in een pakket van 650.000 miljoen euro ter versterking van de sociaaleconomische structuur van Zeeland.

De wethouder neem de aanwezigen in vogelvlucht mee door het pakket dat in drie maanden tot stand is gekomen, waarmee het een voorbeeld is voor interbestuurlijke samenwerking tussen Rijk en regio.

Kortom: een boeiend relaas over de totstandkoming van het compensatiepakket, de positie waar we nu staan, de effecten van het pakket voor Vlissingen/Zeeland en de voor Vlissingse ondernemers meest belangrijke aandachtsgebieden.

Daarna spraken de deelnemers nog ruim een uur geanimeerd na onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes en is er de mogelijkheid om ook de wethouder persoonlijk nog vragen voor te leggen.

Meer weten? Blader zijn presentatie gerust eens door en klik HIER voor de link.

 

Terug