dinsdag 11 mei 2021

We gaan elkaar weer ontmoeten!


We zijn verheugd jullie te kunnen melden dat we weer twee bijeenkomsten in de planning hebben staan voor de zomer. Een vervolgeditie van de #VBCconnect Coffee Break op donderdag 27 mei omdat de eerste editie afgelopen april zo succesvol was.

En we hopen op dinsdag 29 juni weer fysiek bijeen te mogen komen in bioscoop CineCity waar ons een bijzonder inspirerende spreker met een interessant thema te wachten staat. We gaan het namelijk over de toekomst van ondernemerschap in Vlissingen hebben.

Beide bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met Dockwize zodat kennis gedeeld kan worden en uitbreiding van het netwerk optimaal benut wordt. 

Kortom: wij hebben er enorm veel zin in en we hopen jullie ook!
Aanmelden kan vanaf nu via de website van de VBC.

Daarnaast wijzen we jullie graag op het Kick-of Event 'Doe effe digitaal' dat plaatsvindt op 20 mei en wordt georganiseerd door Digitaal Doen Zeeland.

 

Terug


Komende activiteitendonderdag 20 mei 2021, van 14:30 tot 16:00

Kick-of Event: Digitaal Doen Zeeland

Webinar 'Doe ff digitaal'

We wijzen onze leden graag op dit webinar van Digitaal Doen Zeeland, hét platform dat Zeeuwse ondernemers helpt hun producten, diensten of processen te digitaliseren. Op 20 mei wordt dit project spectaculair afgetrapt tijdens het kick-off event. Het thema: 'stilstand is achteruitgang, digitaliseren is de toekomst'.

Tijdens deze online kick-off delen niet alleen ondernemers hun succesverhalen op het gebied van digitaliseren maar vertelt ook oud-formule 1 coureur Robert Doornbos over de digitale evolutie van de autosport! Deelname aan deze activiteit van Digitaal Doen Zeeland is gratis.

Bezoek de website voor info en aanmelden.


Lees verder

donderdag 27 mei 2021, van 11:00 tot 12:00

2e editie #VBCconnect Coffee Break: ‘wegens succes in de herhaling!’

Nog een keer écht (virtueel) samen netwerken.
Wat een succes was de 1e #VBCconnect Coffee Break op 22 april. Zo’n 20 leden die virtueel bij elkaar op de koffie gingen. Nu onze LinkedInactie #VBCconnect bijna ten einde is en de eerste fysieke bijeenkomst voor dit jaar gepland is in juni, organiseren we nog een keer een Coffee Break om samen te netwerken.  Gewoon een half uurtje online bijpraten met andere leden van de Vlissingse Bedrijven Club, elkaar op de hoogte brengen van de ontwikkelingen binnen jouw onderneming en wie weet wel wat zakelijke afspraken maken. Dit keer zijn zowel de leden van de Vlissingse Bedrijven Club alsook de achterban van Dockwize die gevestigd is op de Kenniswerf van harte welkom. Kortom: heel laagdrempelig een spontane en wie weet een verrassende ontmoeting.

Doe jij ook mee? Hoe meer aanmeldingen, hoe leuker het wordt!

 

Enkele reacties van VBC-leden die op 22 april deelnamen aan de 1e VBC coffeebreak:

Joost Bout, Kastenstudio Zeeland: ‘Het is interessant om op deze manier mensen te spreken, en goed om de break-out-room te gebruiken. Zo kan je toch makkelijker diepere gesprekken met elkaar voeren.’

Sharon Wondergem, BGB Office Solutions: ‘Leuk om nieuwe mensen te leren kennen en fijn om contacten opnieuw te spreken! Ik doe wanneer ik kan zeker de volgende weer mee’.

Marcel Janse, Schinkel Adviesgroep: ‘Volgende keer ben ik er zeker bij! Leuke zinvolle gesprekken gevoerd. Een klankbord tussen ondernemers onderling.’


Lees verder

dinsdag 29 juni 2021, van 15:30 tot 18:00

Science Fiction: Hoe ziet de toekomst eruit voor ondernemers in Vlissingen?

Hoe ziet de toekomst eruit voor ondernemers in Vlissingen? Is Covid een tijdelijk obstakel, of is Covid het gevolg van een fundamenteler probleem? Wordt het feit dat De Marinierskazerne er niet komt ondervangen door het compensatiepakket ‘Wind in de Zeilen’, of is er ook iets wezenlijk anders nodig? In de meeste science fiction films wordt de toekomst eerder slechter dan beter.  Maar wat als technisch vernuft, ondernemerschap, ambitie en het vermogen om samen te werken nu eens optimaal gebundeld worden om Vlissingen in de toekomst mooier, eerlijker en aangenamer te maken? Tijdens een interactieve presentatie op dinsdag 29 juni neemt scenarioschrijver Marc Linssen je mee in een reis door de tijd.

In deze bijzondere reis wordt op basis van bewezen successen uit het verleden, zoals De Deltawerken, ons gasnet en de landing van Neil Armstrong op de maan, toegewerkt naar een gezamenlijk toekomstscenario dat zowel goed is voor de wereld als ook voor u als ondernemer. Marc Linssen schreef scenario’s voor talloze soaps (GTST, Westenwind, Rozengeur & Wodka lime) voor twee bekroonde films (Broeders, Silk Road) en voor dramaseries over beroemde Nederlanders als Freddy Heineken, Johan Cruijff en Beatrix. Sinds 2010 gebruikt hij storytelling als tool bij veranderprocessen. Marc hoopt van harte dat jullie op 26 juni mee willen denken over onze gezamenlijke toekomst.

Ben je erbij?
Voor deze bijeenkomst zijn zowel de leden van de Vlissingse Bedrijven Club als de ondernemers die betrokken zijn bij Dockwize van harte welkom. Zij kunnen zich tot 24 juni 2021 via de website van de VBC aanmelden door op de knop AANMELDEN te klikken.


Lees verder