maandag 27 september 2021

Volop activiteiten: kennisoverdracht & netwerken


Voor het tweede halfjaar staan er weer een aantal mooie activiteiten gepland waarbij we elkaar kunnen ontmoeten, kunnen netwerken en kennis over kunnen dragen. We hopen jullie weer volop te ontmoeten. In deze nieuwsbrief meer informatie over wat er zoal op stapel staat. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 12 oktober en gaat over de verschuiving van criminaliteit van de onderwereld naar de bovenwereld. En ja.... dat gebeurt ook in Vlissingen.

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via onze website.

Terug


zondag 26 september 2021

12 oktober: criminaliteit in de 'bovenwereld'. Ook in Vlissingen


Criminaliteit verschuift steeds meer van de onderwereld naar de bovenwereld. Ook in onze eigen omgeving. Vaak zonder dat we het in de gaten hebben. Tijdens de bijeenkomst op 12 oktober vertelt Gertjan Bommeljé, beleidsmedewerker Veiligheid van de Gemeente Vlissingen, ons over de verschuiving van de criminaliteit van de onderwereld naar de bovenwereld. Hierbij zal hij lokale voorbeelden gebruiken.

Ook Ton Begijn van Begijn Bedrijfsmakelaardij en taxaties zal zijn ervaring vertellen over malafide praktijken en de werkwijzen die daarbij gehanteerd worden. Ook geeft hij tips ter preventie. 

 zondag 26 september 2021

12 oktober: een gewaarschuwd mens telt voor twee.


In de afgelopen 16 jaar dat Gertjan werkzaam is als beleidsmedewerker Veiligheid, is er heel wat gebeurd op het gebied van veiligheid, openbare orde en criminaliteit. Waar we 16 jaar geleden nog helemaal niet aan dachten is nu realiteit. Was het “vroeger“ vooral de meer klassieke criminaliteit als inbraken, diefstal uit bedrijven en drugsgebruik, is de ontwikkeling nu meer in de drugshandel, witwassen, cybercrime en criminelen die een nieuwe positie proberen te verkrijgen in de legale ondernemerswereld en zo beter in staat zijn hun crimineel verkregen geld te kunnen investeren en dus wit te wassen. Van de onderwereld naar de bovenwereld zoals we dat noemen.

Gertjan: ‘In de bijeenkomst neem ik jullie graag mee in deze ontwikkeling en wat dat voor jou als ondernemer kan betekenen als je er mee te maken krijgt. En dat je ermee te maken kunt krijgen staat helaas vast. Ik zal jullie ook meenemen in de voorbeelden daarvan om te duiden welke impact dit op je bedrijf maar ook jezelf en je naasten kan hebben’

‘Het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel. Er gebeuren ook, met behulp van heel veel mensen en programma’s, goede dingen om deze criminaliteit het hoofd te kunnen bieden. Ook daar zal ik jullie deelgenoot van maken.'


Lees verder

zondag 26 september 2021

12 oktober: Digitaal doen Zeeland


Tijdens de bijeenkomst op 12 oktober is er tevens een korte presentatie door Rutger van der Male over Digitaal Doen Zeeland, het platform voor de Zeeuwse ondernemer die zijn producten, diensten of processen wil digitaliseren. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld door Podotherapie Verduin en hun toeleverancier Nedbase wordt een toelichting gegeven op de digitaliseringsslag die gemaakt is. Hoe hebben ze dat aangepakt? Wat heeft het opgeleverd? Wat zijn de leerpunten geweest?zondag 26 september 2021

10 november: Wind in de Zeilen


Tijdens deze bijeenkomst zal wethouder Albert Vader ingaan op de totstandkoming van het compensatiepakket voor het niet doorgaan van de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen. Hij zal ons meenemen in de voor ondernemers meest belangrijke aandachtsgebieden die opgenomen zijn in het pakket Wind in de Zeilen.

Wind in de Zeilen is een pakket aan maatregelen om de sociaaleconomische positie en het vestigingsklimaat van Vlissingen en Zeeland te verbeteren en betreft een budget van ruim 650 miljoen euro.

Kortom: voor ondernemers in Vlissingen eigenlijk een must om op de hoogte te zijn en te blijven van deze ontwikkelingen en de effecten daarvan op de omgeving.

De inschrijving voor het bijwonen van deze bijeenkomst is geopend.


Lees verder

zondag 26 september 2021

Nog enkele plaatsen beschikbaar op het Walcherenplein - Contacta.nl


De aanmeldingen voor standruimte op het Walcherenplein lopen al aardig binnen. Maar er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Wil je van 30 november t/m 2 december met je bedrijf of organisatie op het Walcherenplein tijdens de Contacta.nl staan? Neem dan contact met ons op. Meer informatie en de plattegrond is beschikbaar via het secretariaat van de VBC, Jéan Rottier.

 


Lees verder