vrijdag 23 november 2018

Laatste nieuws & komende bijeenkomsten VBC


Met deze nieuwsbrief brengen we jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen op bedrijventerrein Baskensburg. Bestuurslid Jan-Kees Mol heeft een en ander voor jullie op een rijtje gezet. Verder vindt u in deze nieuwsbrief de komende bijeenkomsten die gepland staan en waarvoor u zich kunt aanmelden. Speciale aandacht voor de eerstvolgende ledenbijeenkomst op dinsdag 27 november waar we te gast zijn bij de HockeyClub Walcheren op Vrijburg. Maar noteer ook alvast 13 december in de agenda waar we samen met een aantal andere partijen een gezellige Winterborrel organiseren. En blader dan ook gelijk even door naar 2019, want op woensdag 9 januari staat de nieuwjaarsbijeenkomst op de agenda die we samen met de Middelburgse Bedrijven Club organiseren. Dit jaar zijn we te gast in het nieuwe gebouw van de HZ in Middelburg.

Graag tot ziens!

Terug


zaterdag 21 november 2020

Hoe gaat het op bedrijventerrein Baskensburg?


Door Jan-Kees Mol, bestuurslid Vlissingse Bedrijven Club / Eigenaar AfbouwNed

Al weer een paar jaar geleden is een delegatie van (bestuurs-) leden van de VBC in samenwerking met de Gemeente Vlissingen en de HZ bezig geweest met de gebiedsontwikkeling van Baskensburg. De reden hiervoor was de toenemende leegstand, de achteruitgang van het bestaande vastgoed en de ontwikkeling van de bedrijvigheid op het terrein.

Het project bevatte 2 onderdelen:

1.Het fysiek opknappen van een gedeelte van de openbare weg op het terrein Baskensburg. Hier was een budget voor beschikbaar. Nog in 2014 zou de gemeente aanvangen met de werkzaamheden.

2.Het onderzoeken hoe het gebied verder ontwikkeld zou kunnen en moeten worden. Hiervoor is een stuurgroep gerealiseerd, met ondersteuning en medewerking van de gemeente, een projectteam van de HZ en ondernemers. Dit onderzoek is d.m.v. analyses, enquêtes en bijeenkomsten opgezet en gerealiseerd. 

 

Nu we aan het einde van het jaar 2018 zijn beland kunnen we de volgende balans opmaken:

Lees verder....

 


Lees verder

zaterdag 21 november 2020

Terugblik Contacta.nl 2018 - Vlissingen was erbij!


Contacta.nl 2018 zit erop! Het grootste netwerkevent van Zuidwest-Nederland en Vlaanderen. Zo'n 30 ndernemers en organisaties uit Vlissingen, Middelburg en Veere presenteerden zich daar gezamenlijk op het Walcherenplein. Wij willen iedereen graag iedereen bedanken voor hun deelname of hun bezoek en kijken nu alweer uit naar 2019.

Nog even terugblikken en de foto's bekijken? Lees dan verder.

 

 

 


Lees verder

vrijdag 16 oktober 2020

26-11: Bent u voorbereid op de Brexit? Programma bekend


Op 26 november a.s. organiseert de Provincie Zeeland een informatiebijeenkomst over de Brexit voor Zeeuwse mkb-ondernemers. 29 maart 2019 is de Brexit een feit en bedrijven moeten zich voorbereiden op zakendoen met een land buiten de EU.

Datum: Maandag 26 november
Tijd: 17.30 uur
Locatie: Van der Valk Hotel Middelburg

 

Programma BREXIT-bijeenkomst

Lees verder

Komende activiteitendinsdag 27 november 2018, van 15:30 tot 18:00

Ledenbijeenkomst bij Hockey Club Walcheren

HC Walcheren is dé hockeyclub van Walcheren, voortgekomen uit de fusie van de Middelburgse en Vlissingse hockeyclub. Met bijna 600 leden en meer dan 35 teams worden mooie, sportieve prestaties behaald. Sinds 2011 speelt HC Walcheren op Sportpark Vrijburg, centraal gelegen op de grens van Middelburg en Vlissingen. Met twee semi-watervelden, een zand ingestrooid veld en een groot modern clubgebouw.

Op dinsdag 27 november heet HC Walcheren de leden van de Vlissingse Bedrijven Club welkom op Sportpark Vrijburg om een kijkje te nemen in het clubhuis en op de sportvelden. Er zal uitleg gegeven worden over de werkwijze om te komen tot een bloeiende vereniging, de teamspirit bij de leden en de vrijwilligers en de rol van de vereniging binnen de samenleving. Want naast het creëren van een sportieve uitdagende omgeving waar van prestaties, winst en samenspel kan worden genoten, heeft HC Walcheren ook het doel om mensen in de omgeving van de sporters bij de club te betrekken. Zo speelt de vereniging een verbindende rol in de samenleving op Walcheren. 

 

Het globale programma ziet er als volgt uit

15.30 inloop

16.00 Ledenvergadering VBC 

16.30 HC Walcheren presentatie & rondleiding.

Daarnaast vertelt ons lid Glenn de Groot van WTS Architecten iets over het ontstaan van het ontwerp van het clubhuis van HC Walcheren.

17.00  Netwerkborrel

18.00 einde

 


Lees verder

donderdag 13 december 2018, van 17:00 tot 19:00

Grote Kerst Ondernemersborrel

Op donderdag 13 december vindt de Grote Kerst Ondernemersborrel 2018 plaats. U bent van harte uitgenodigd om samen het jaar af te sluiten en te proosten op een ondernemend 2019. Op naar een nieuw jaar met kansen, nieuwe samenwerkingen, ideeën en business.

De Ondernemersborrel in een inititatief van de Vlissingse Ondernemers Centrale, de Vlissingse Bedrijven Club, Dockwize, KHN Vlissingen, Vlissingen Wonderstad en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Walcheren Noord-Beveland.

 

Programma:

17.00: start borrel
18.15: presentatie door Jan Doense, artistiek directeur Film by the Sea

 

 


Lees verder

woensdag 09 januari 2019, van 17:00 tot 19:00

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

De jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de Vlissingse- en Middelburgse Bedrijven Clubs zal plaatsvinden op woensdag 9 januari 2019. We zijn te gast in de nieuwe locatie van HZ University of Applied Sciences in Middelburg. Op deze locatie in hartje Middelburg zijn een aantal van de technische opleidingen te vinden, waaronder Bouwkunde, HBO-ICT en Technische Bedrijfskunde. Ook vind je in Middelburg de opleidingen van Delta Academy: Watermanagement en Civiele Techniek. 

Onze gastheer John Dane (College van Bestuur HZ) vertelt ons in een korte presentatie graag meer over de opleidingen en verbouw van dit pand. Uiteraard is er de mogelijkheid om het pand te bekijken en zorgen we voor een drankje en een maaltijd.

De inloop is vanaf 16.30 uur
Lees verder