vrijdag 06 maart 2020

Jaarprogramma 2020 compleet


Het programma voor 2020 is rond. We hebben weer een aantal interessante en inspirerende bijeenkomsten gepland. Een netwerklunch, verdiepende thema's, sprekers uit de praktijk, een workshop Science Fiction en natuurlijk ook weer de organisatie van het Walcherenplein op de ContactaNL die in november zal plaatsvinden.

Bij alle bijeenkomsten hebben we altijd voldoende gelegenheid om te netwerken ingebouwd. We hopen jullie allemaal heel vaak te ontmoeten. Aanmelden kan vanaf nu via de website.

 

Terug


Komende activiteitendinsdag 24 maart 2020, van 12:00 tot 13:00

Netwerklunch bij Dockwize, ondersteund door de VBC (geannuleerd)

In verband met de coronacrisis is deze bijeenkomst geannuleerd.
Samen met Dockwize zullen wij te zijnder tijd een nieuwe datum selecteren.

Iedere dinsdag tussen 12.00 – 13.00 uur vindt er een gratis netwerklunch plaats bij Dockwize. Deze editie wordt ondersteund door de Vlissingse Bedrijven Club.

Wekelijks bezoeken circa 80 tot 100 innovatieve starters, ondernemers, adviseurs, ZZP’ers en studenten de netwerklunch. Kortom iedereen uit Zeeland die wil netwerken, kennis wil delen en nieuwe samenwerkingen wil aangaan. Dit keer zijn ook alle leden van de Vlissingse Bedrijven Club extra welkom om aan te sluiten. 

Deze editie van de netwerklunch wordt ondersteund door de VBC. Omdat het leggen van verbindingen tussen ondernemers onderling bij ons hoog in het vaandel staat. De netwerklunch van Dockwize biedt daar optimale mogelijkheden toe. En bovendien op een heel aangename manier. Maak dus een uurtje vrij in je agenda en sluit aan!

 Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen.

 


Lees verder

dinsdag 30 juni 2020, van 17:00 tot 18:00

Zomerborrel (gecancelled)

Voor de zomerborrel sluiten we dit jaar aan bij het jaarlijkse zomerse event van Dockwize. De borrel sluit aan op een Showcase, waar deelnemers van startup en innovatieprogramma's hun bedrijf pitchen. Meer info over het volledige programma volgt te zijner tijd. Noteer alvast wel de datum maar in de agenda. Het wordt een gezellig netwerkevent in een ontspannen sfeer.


Lees verder

dinsdag 06 oktober 2020, van 15:30 tot 18:00

Science Fiction in Vlissingen (gecancelled)

Helaas kan deze bijeenkomst i.v.m. corona niet doorgaan.

Hoe ziet de toekomst eruit voor ondernemers in Vlissingen? Wat zijn de gevaren, waar liggen de kansen? In de meeste science fiction films wordt de toekomst eerder slechter dan beter.  Maar wat als technisch vernuft, ondernemerschap, ambitie en het vermogen om samen te werken nu eens optimaal gebundeld worden om de wereld in de toekomst mooier, beter en aangenamer te maken? Tijdens een interactieve presentatie op dinsdag 6 oktober neemt scenarioschrijver Marc Linssen u mee in een reis door de tijd. 

 


Lees verder

donderdag 19 november 2020, van 17:00 tot 18:00

Ledenvergadering digitaal

Op donderdag 19 november zal de officiële ledenvergadering van de VBC op digitale wijze plaatsvinden.
Onderstaand de agenda die behandeld zal worden.


De leden ontvangen via de mail de bijbehorende bijlagen en de inloglink waarmee deelgenomen kan worden aan de TEAMS-meeting.
Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel fijn zodat we een indruk hebben op welke leden we kunnen rekenen.

 


Lees verder

dinsdag 12 oktober 2021, van 15:30 tot 18:00

Ledenbijeenkomst: Criminaliteit van de onderwereld naar de bovenwereld

Criminaliteit van de onderwereld naar de bovenwereld
Een van de kernpunten van de Vlissingse Bedrijven Club is onze inzet voor bedrijventerreinen die schoon, heel en veilig zijn. In navolging van het Keurmerk Veilig Ondernemen vindt nog steeds regelmatig overleg plaats tussen de VBC, de Gemeente Vlissingen, Brandweer en Politie.

Daarom informeren we onze leden graag over de huidige vorm van criminaliteit en de dreiging daarvan die je als ondernemer kunt ondervinden. Onze gastspreker Gertjan Bommeljé, beleidsmedewerker Veiligheid van de Gemeente Vlissingen neemt ons mee naar de verschuiving van de criminaliteit van de onderwereld naar de bovenwereld en zal diverse lokale voorbeelden gebruiken. Daarnaast zal Ton Begijn van Begijn Bedrijfsmakelaardij en taxaties zijn ervaringen vertellen over malafide praktijken, de werkwijzen die daarbij gehanteerd worden en geeft hij ons tips ter preventie. Daar kunt u als ondernemer uw voordeel mee doen; een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

Deze bijeenkomst stond al eerder gepland op 22 april 2020, maar kon vanwege de RIVM-regelgeving toen niet doorgaan. Het thema is echter nog steeds erg actueel. Misschien zelf wel nóg actueler. 

Digitaal Doen Zeeland
Tijdens deze bijeenkomst tevens een korte presentatie door Rutger van der Male over Digitaal Doen Zeeland, het platform voor de Zeeuwse ondernemer die zijn producten, diensten of processen wil digitaliseren. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld door Podotherapie Verduin en hun toeleverancier Nedbase wordt een toelichting gegeven op de digitaliseringsslag die gemaakt is. Hoe hebben ze dat aangepakt? Wat heeft het opgeleverd? Wat zijn de leerpunten geweest?


Lees verder

dinsdag 30 november 2021 t/m donderdag 02 december 2021, van 14:00 tot 22:00

Walcherenplein 2021 - ContactaNL - GEANNULEERD

Update 15-11-2021:Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag 12 november, heeft de organisatie van de Contacta helaas moeten besluiten dat het evenement op 30 november, 1 en 2 december wederom niet door kan gaan. Op basis van de huidige coronaregels is het niet mogelijk om het karakter van het netwerkevenement en de daarbij behorende bezoekersstroom te realiseren. Ontzettend jammer voor iedereen die zou deelnemen of de beurs op die dagen in de Zeelandhallen zou bezoeken.

YES! we zijn verheugd dat de Contacta.nl 2021 weer kan plaatsvinden en dat ook het Walcherenplein weer van de partij zal zijn. Het Walcherenplein heeft zich inmiddels bewezen als ‘the place to be’ voor Walcherse ondernemers die zich willen presenteren tijdens de Contacta.nl. Een ruim en professioneel opgezet plein, gelegen op een perfecte locatie in de Zeelandhallen waar alle standhouders goed zichtbaar zijn zodat zij zich optimaal kunnen profileren. In het hart van het Walcherenplein bevindt zich een gezellig en bruisend horecapaviljoen, waar bezoekers en standhouders elkaar ontmoeten en waar op woensdagavond de altijd goed bezochte netwerkborrel plaatsvindt.

 


Lees verder